Går det bra att betala via paypal?

Går det bra att betala via paypal?Har du avgett några bra nyårslöften? Om inte så kan du nu passa på och skaffa nya bra vanor och strukturera upp saker och ting. Läs ett intressant gästinlägg med tips på saker som kan göra att du får bättre koll och struktur på din ekonomi.

Ett nytt år är här och vid årsskiftet brukar många passa på att skaffa nya bra vanor och strukturera upp saker och ting. Av den anledningen så får du här lite tips på saker som kan göra att du får bättre koll och struktur på din ekonomi. För hur det än är så är det en förutsättning att man har bra koll på ekonomin, för att man sedan ska kunna förbättra den.

Ansök om ett betalkort
Nästan alla betalar med kort idag. Det i sig gör att du enkelt kan hålla koll på pengar som kommer in och pengar som går ut ur din ekonomi. Om du nu betalar mycket med kort så ska du se till att ha ett bra sådant, ett som ger dig fördelar och kanske en och annan bonus. Därför kan det vara en god idé att skaffa betalkort som du sedan gör dina köp på. Ett betalkort ska inte blandas ihop med ett kreditkort, även om dessa många gånger kombineras idag. Det som skiljer ett betalkort från de gamla hederliga korten är att köp som du gör på ett betalkort samlas ihop under en period och ska sedan betalas av i sin helhet på en bestämd dag, ofta i slutet av varje månad. Du betalar inte ränta på dessa köp utan snarare tvärt om, du erhåller ränta på pengarna i och med att pengarna inte dras förrän när alla köp under perioden ska betalas. Detta förutsätter givetvis att du betalar alla dina köp du gjort när dessa ska betalas. Ta exempelvis ICAs kort. Där får du dels bonus i deras egna butiker, men även på alla andra köp du gör. Handlar du därför mat på ICA så kan det vara bra att få rabatt och bonusar på köpet.

Skapa en budget och kassabok
Många får dåliga vibbar när det tänker på budget. De ser en massa excel-dokument och kalkyler framför sig. Så behöver det inte alls vara. Gör istället en enkel budget över dina största utgifter. Den kanske bara behöver bestå av boende, mat samt övrigt. Detta kommer i vilket fall ge dig lite bättre koll på ekonomin. Se sedan till att följa upp detta varje månad med en kassabok. Har du en enkel budget som i detta fall blir det tre siffror du lär följa upp, allt för att se så ingen utgift springer iväg.

Sätt upp ett ekonomiskt mål
Sista men inte minst bör du ha något hum över vart du vill komma med din ekonomi. Sätt upp åtminstone ett sparmål, som dels kan fungera som en trygghet men också ett bra sätt för att komma igång med ett sparande. Oavsett om du väljer att skaffa ett bättre betalkort, sätta upp en budget eller skapa mål, så är det viktigaste att du har motivationen att skaffa en bättre ekonomi, det kommer du långt på.

Synpunkter? Kommentarer? Har du skaffat ett bra betalkort? 

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.