Bloggintervju 45 - Stabil ekonomi!

Clipped from http://stabilekonomi.se/Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 45:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Stabil ekonomi, en relativt ny men mycket intressant ekonomiblogg som jag upptäckte via ett tips från Lundaluppen!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Stabil ekonomi.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
35-årig tvåbarnsfar som lever familjeliv med allt roligt det innebär. Många spännande jobb både i Sverige och Norge har passerat förbi men även några år som egenföretagare. Jobbar numera inom Svensk industri. Stort intresse för aktier och privatekonomi men även för miljö och frågor som kan göra världen lite bättre.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Jag fick många frågor om privatekonomi från folk jag knappt känner och fick för mig att börja blogga i Maj 2012. Tyvärr hade jag ingen som helst datakunskap och heller inte någon vidare erfarenhet av att skriva, men det är ju så fantastiskt med internet att allt finns där, bara att lära sig.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Den handlar om allt möjligt som rör privatekonomi på ett eller annat sätt, förhoppningsvis når den ut även till de som kanske inte har ekonomi som största intresse. Jag väver in ämnen som jag kommer på och som jag tycker är intressanta, det kan handla om allt från bolaget bakom en ny leksak eller om hemlösa barn till spartips, aktieplaceringar och miljöfrågor.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Med bloggen vill jag visa att privatekonomi inte är särskilt svårt och att det går att lyckas med de hjälpmedel som finns idag, oavsett bakgrund eller utbildning. Jag tycker också om att lyfta fram frågor om konsumtion och den jakt efter status som syns alltmer i samhället idag och som håller på att skapa en värld som egentligen nog ingen vill ha.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Jag bara skriver om sådant jag tycker är intressant, viktigt eller roligt. Det är klart att vissa inlägg kräver lite mer jobb för att ta reda på fakta om olika ämnen men det är något av det roligaste med att blogga för man lär sig nya saker hela tiden.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Att ta ansvar för sin privatekonomi, vägen mot skuldfällan är inte så lång som en del verkar tro. Men även konsumtion och dess påverkan på miljön på olika sätt, vad jag känner till så finns det bara ett ställe i universum vi människor kan leva på och att bry sig om den platsen borde vara en självklarhet.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Mitt bästa tips är att skaffa en stabil ekonomi, utifrån den finns det alltid möjligheter att leva gott och få tid över till de du bryr dig om vilket i sin tur gör dig lycklig. Lever du gott och är lycklig så är du rikare än de flesta.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Skriv om det du tycker är intressant, var inte rädd för att kontakta andra bloggare om du har frågor och behöver hjälp, de flesta av de störta bloggarna är faktiskt trevliga och hjälpsamma människor enligt min erfarenhet. Men härma aldrig någon annan och se till att det du skriver är med dina egna ord annars är hela vitsen borta.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
I rent inspirationssyfte så är det bara att bläddra runt på andra bloggares blogglistor men den största resursen bör vara dig själv om det ska vara hållbart i längden. Den här serien med intervjuer måste ju vara guld värd och ska man prata om personliga favoriter så vill jag gärna nämna Flute-tankar och förstås Legendarisk som har betytt väldigt mycket för mig.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Jag vill förbättra mitt skrivande och jag vill få läsarna att kommentera och dela erfarenheter, det är då man lär sig mest och bloggen blir levande.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Stabil ekonomi för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.