Bloggintervju 44 - Trade2Fade!

Profilfoto som tillhör TRADE2 FADE
Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 44:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen  Trade2Fade!

 

10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Trade2Fade.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Först och främst vill jag bara betona att vi är flera personer som är involverade i själva bloggen. Jag är dock den mest involverade och drivande parten. Jag är en kille, snart 23 år, från Linköping, med ett brinnande intresse för företagande och de finansiella marknaderna och i synnerhet handel med värdepapper - trading. Jag har tidigare ägnat mig åt ekonomistudier på universitetsnivå, men valde att hoppa av och gå min egen väg, då jag anser att skolväsendet inte kommer kunna lära mig tradingens konst.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Jag har länge sökt en möjlighet att ”kanalisera” mitt intresse och kunnande för ekonomi/trading och samtidigt komma i kontakt med andra intresserade människor. Att starta en blogg kändes som ett naturligt sätt att nätverka och nå ut till andra, så vi startade bloggen Trade2Fade under sensommaren 2012.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Bloggen Trade2Fade är, så vitt jag vet, den första av sitt slag inom Sveriges gränser. Majoriteten av traders och investerare analyserar och handlar marknaden utifrån antingen ett Tekniskt eller Fundamentalt perspektiv. Vi på Trade2Fade har kommit i kontakt med ett annat koncept, med sitt ursprung från USA. Det har sin grund i Auktionsmarknadsteorin (The Auction Market Theory) och med hjälp av andra analysverktyg, Volume/Market Profile, modernare mjukvara och datafeed, så lyckas man skapa ytterligare en dimension i sin analys. Genom att studera marknadsgenererad information så kan man skapa bättre förståelse för marknaden.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Trade2Fade´s huvudsakliga syfte är att erbjuda ett unikt koncept och komplett upplägg som avsevärt kan förbättra förutsättningarna att lyckas med sin trading/handel. Tanken är att man som nybörjare och tradingintresserad ska slippa ta den långa vägen genom den enorma mängden böcker, bloggar, utbildningar och affärsmagasin som finns därute. På så vis kan man spara både tid och pengar och dessutom slippa tappa sitt intresse på vägen. Dessutom vill vi nå ut med detta ovanliga koncept och sätt att beskåda marknaden, eftersom VI anser att det erbjuder klart bättre förståelse för marknaden och dess grundläggande syfte och funktion. En förståelse som kan skapa den ”EDGE” man behöver i dagens komplexa marknadsklimat.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Jag skulle mer vilja se Trade2Fade som en hemsida, med en tillhörande bloggdel. På Trade2Fade finner man inte enbart lättsamma blogginlägg av allmän karaktär utan även ett konkret och pedagogiskt utbildningsupplägg, utformat för den som verkligen vill anamma detta koncept och sätt att beskåda marknaden. Dessutom arbetar vi aktivt med videoklipp och Youtube som kanal, samt har som målsättning att framöver erbjuda day- och swingtradingcase där vi med hjälp av dessa verktyg bygger upp konkreta analyser och affärsförslag. Arbetsprocessen är således väldigt varierande, men en genomgående röd tråd är att majoriteten av det som skrivs/sägs kommer direkt från mig/oss, dvs. vi delar med oss av egna tankar och funderingar baserat på egna erfarenheter och refererar inte nämnvärt till andra personer/företag i vår omgivning. Vi försöker hålla vårt koncept så ”rent” som möjligt.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Jag är intresserad av hela det ekonomiska spektrumet, men i synnerhet trading och handel med värdepapper av olika slag. Jag föreställer mig själv som en entreprenör intresserad av egenföretagande av olika slag, med primär fokus på de finansiella marknaderna och relaterade produkter. Eftersom min syn på marknaden varken involverar fundamentala faktorer (bortsett från att hålla koll på nyhetsflödet) eller användning av bankers/finansiella instituts tips och råd så försöker jag hålla mig bort från all typ av information som kan vara ”skadlig” för min egen analys/handel.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Rent generellt så är mitt bästa tips till allmänheten att våga röra sig utanför sin ”comfort zone”. Människor överlag är allt för rädda för att misslyckas, enkelspåriga, lata och icke kreativa för att våga urskilja sig från mängden. För att lyckas så krävs det oftast att man går mot flocken och vågar stå emot gruppens starka dragningskraft. Detta är ett fenomen som gestaltar sig extra tydligt i marknaden, vilket också är ett av huvudskälen till min passion för marknaden; den tvingar dig som person att hantera dina psykologiska svagheter och utvecklas.

Rent marknadsgenerellt så är mitt bästa tips att aldrig satsa pengar på saker som man inte förstår. I slutändan så handlar man sitt eget ”confidence and belief” och utan logik och förståelse så är man oftast för ”svag” för att stå emot när saker ting börjar hetta till ordentligt.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Du måste ha en väldigt stark passion för det du gör! Det ska inte vara jobbigt att skriva/spela in videos utan det ska snarare vara en lättnad att ”får ur sig” och dela med sig av sin kunskap. I annat fall så kommer du sluta upp som majoriteten av alla oseriösa bloggar som startas; där inspiration och motivation tryter efter det tredje inlägget.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Jag har tyvärr ganska dålig koll på det området, men jag hittade en intressant blogg med en ihopsatt ”webbok” om saker man bör tänka på innan man skapar sin egen blogg.
http://blogg.tkj.se/webbok/tjana-pengar-pa-din-blogg/

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Jag har många tankar och visioner om Trade2Fade som ett varumärke. Primärt skulle jag tycka det vore väldigt intressant att använda Trade2Fade som en plattform för att utbilda på högre nivå; riktiga utbildningskurser och även föreläsningar om mitt intresse för trading och de finansiella marknaderna. Att starta en blogg/hemsida är ett mycket enkelt, billigt och smidigt vis att ”känna av” allmänhetens intresse för sitt kunskapsområde, skapa nätverkskontakter och framförallt få utlopp för sitt kunnande (när flickvännen redan har somnat innan man har börjat berätta om dagens spännande tradingmöjligheter, haha!).

Ett stort tack till ekonomibloggaren Trade2Fade för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.