75 bästa bloggarna och websajterna i världen 2012

Världens bästa bloggar och webbsajter 2012Vill du ha 75 bra tips på läsvärda bloggar och websajter? Guldkorn som du kanske inte ännu känner till. I detta inlägg får du ta del av Time Magazine´s listor på de 25 bästa bloggarna samt de 50 bästa websajterna i världen!

Ibland kan man hitta många bra tips på bloggar och websajter i "bästa-listor" av olika slag. En sådan källa som jag med intresse följer är Time Magazine. Detta anrika nyhetsmagasin brukar varje år utse världens bästa bloggar och websajter. I dessa listor kan man upptäcka massor av läsvärda och ännu rätt så okända guldkorn inom olika ämnesområden!

Här nedan kan du läsa mer om Time Magazine´s listor över de 25 bästa bloggarna och de 50 bästa websajterna i världen under 2012.

Vissa trendspanare menar att bloggen är en utdöende uttrycksform genom uppkomsten av Facebook, Twitter och andra enklare metoder för att uttrycka sig själv. Men bloggandet utvecklas fortfarande. Dagens bloggar erbjuder allt från allvarlig undersökande journalistik till fåniga bilder, och de är skapade av alla från begåvade amatörer till personal på på några av världens största medieföretag.

Du är förmodligen redan medveten om att Google, Amazon och Twitter är webbplatser som är värda att kolla in. Det som är extra intressant med Time´s listor är att de flesta av websajterna är namn som ännu inte alltid är så välkända. Här kan du hitta massor av guldkorn bland de mest underhållande och innovativa webbplatserna på nätet just nu!

Världens 25 bästa bloggar 2012Världens 25 bästa bloggar 2012
Time´s årliga hyllning till de bästa bloggarna omfattar allt från ekonomi, teknik, inbördeskrig till mode.

Vill du ha lite tyngre ämnen? Då passar kanske Daniel W Drezners blogg som handlar om global politik och ekonomi bättre, där läraren som förutom att blogga även undervisar i internationell politik, hade ett och annat att säga om den amerikanska president-debatten. Eller varför inte The Billfold, som handlar om "Money and how to spend it".

Om du är intresserad av vad Prinsessan Kate har i sin garderob ska du gå till bloggen What Kate Wore. Över huvudtaget är det populärt med mycket bilder på bloggar och en som har det är: Awkward Family Photo

Time har plockat ut 25 pärlor med fokus på bloggar som ännu inte är så välkända. Här är hela listan med de 25 bästa bloggarna, enligt Time Magazine.

Världens 50 bästa websajter 2012Världens 50 bästa websajter 2012
Time´s årliga hyllning till "megacoola" webbplatser och tjänster som underhåller och informerar dig, låter dig spara tid och pengar - och kanske förändrar ditt liv. Ämnesområdena omfattar webbverktyg, spel, utbildning, nyheter, information, shopping, produktivitet, sociala medier och mycket mer.

Vill du lära dig mer om klimatförändringar kan du kolla in Planet In Peril, en utmärkt och intressant CNN-sajt. Är du man och vill ha koll på intressanta prylar - kolla in det digitala magasinet för män, Uncrate. En av mina favoriter är det fantastiska online presentationsverktyget Prezi. En bra resurs för att ha koll på webbens mest intressanta dagliga artiklar är Longform.

Om du gillar roliga sajter finns det massor att upptäcka. En rolig sajt som är designad för människor som inte vet hur man använder Google är lmgtfy (Let Me Google That For You). En annan rolig sajt som driver med Facebook och dess användare är Lamebook. Ytterligare en rolig sajt som driver med politiker som sänder ut dumma tweets och sedan försöker ta tillbaka dem är Politwoops. Gillar du spel måste du kolla in den geniala videospelsportalen Perfect Strangers: Nothing´s Gonna Stop Me Now.

Läs vidare om Time´s favoriter i 10 olika kategorier. De är websajter som anses vara användbara, underhållande, nyskapande eller helt enkelt beroendeframkallande. Här är hela listan med de 50 bästa websajterna, enligt Time Magazine.

Vilken är din favorit bland bloggar och websajter?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.