Ladda ned gratis affärsböcker!

Bookboon.comVill du få gratis kunskap om affärslivet? Är du intresserad av att fullt lagligt ladda ned gratis ekonomiböcker på nätet? Läs mer i detta inlägg om världens snabbast växande e-boksförlag som gör detta fullt möjligt!

The secret of Bookboon’s popularity:All our books are free, of course.
"Gratis är gott" brukar en del säga. Andra säger att det inte finns något som är gratis. Hur som helst är det numera med dagens teknik fullt möjligt att som konsument lagligt ladda ned en hel del material gratis på nätet. Bland annat gratis kunskap i form av nya och populära kostnadsfria högkvalitativa e-böcker om bl.a. ekonomi.

Jag skrev tidigare ett inlägg - Gratis kurslitteratur och böcker! - om en sajt som heter Kurslitt.se. Det är en hemsida för kurslitteratur och en oberoende service för alla, men främst för studenter och kurslitteratur. Där kan du även ladda ner gratis e-böcker!

Nyligen upptäckte jag en annan mycket intressant sajt på nätet som heter BookBooN.com. På denna sajt kan du gratis ladda ned e-böcker inom följande områden: studentlitteratur, facklitteratur och reseguider.Om Bookboon
Bookboon.com grundades 1988 i Danmark av Ventus Publishing. Ända sedan starten har företaget fokuserat på att publicera kunskapsbaserade böcker för yrkesfolk och studenter.
 • 2005 tog företaget ett nytt strategiskt grepp och blev det första bokförlaget i världen som till 100 procent fokuserade på gratis e-böcker. Ända sedan dess har företaget haft som mål att leda utvecklingen vad gäller modern förlagsverksamhet baserad på läsarnas behov.
 • De har sedan 2005 upplevt en massiv tillväxt. Idag är de det e-boksförlag som växer snabbast i hela världen.
 • De har idag sitt huvudkontor i London, men har även kontor i Köpenhamn, Stockholm, Amsterdam och München. Och de expanderar hela tiden deras bokutgivning till nya länder och språk.
 • Som globalt e-boksförlag erbjuder de ett brett utbud bestående av mer än 1500 olika e-böcker på sju språk, tillgängliga att ladda ner direkt från deras webbplats.
Med deras koncept bestående av e-böcker som man kan ladda ner gratis genererade de 2011 över 10 miljoner nerladdningar av studenter (m.fl.) över hela världen. I år (2012) förväntas antal nedladdningar stiga till ca 50 miljoner!

Om böckerna
Bookboon.com erbjuder ett brett sortiment av kostnadsfria högkvalitativa e-böcker för universitetsstuderande, yrkesmänniskor och globetrotters. Deras böcker kan laddas ner som PDF-filer.

Böcker för universitetsstuderande
Bookboons kursböcker är fokuserade på sitt ämne och de har böcker både för studenter på grundnivå och forskarstuderande. De fokuserar i första hand på affärsverksamhet/ekonomi, teknik/naturvetenskap och IT. De breddar också hela tiden sitt utbud av olika ämnesområden. De tillhandahåller i dagsläget över 800 olika kursböcker. Böckerna är i genomsnitt cirka 200 sidor långa och används både som ordinarie kursmaterial och som tillvalsböcker. Alla deras böcker är skrivna av högt respekterade universitetslärare från några av världens bästa universitet och författade exklusivt för bookboon.com.

Böcker för människor inom näringslivet
De erbjuder ett brett sortiment av mer än 400 e-böcker för folk inom affärsvärlden, alla skrivna av personer som är experter inom sitt område och skrivna exklusivt för bookboon.com. Dessa e-böcker är utformade för människor som arbetar inom affärslivet och ger en utmärkt introduktion till många olika ämnen inom området personlig utveckling. Böckerna behandlar ämnesområden som IT, teknik, försäljning, marknadsföring, finanser, företagsledning med mera.

Utformade för yrkesverksamma människors behov
Deras e-böcker hjälper läsaren att bli effektivare i jobbet. Böckerna tar upp sådana betydelsefulla ämnen som övertalningsförmåga, tidshantering, projektledning och mycket annat rörande personlig utveckling. Böckerna är omkring 50 sidor långa och anpassade till att läsas på två, tre timmar vilket är den tid läsaren har till sitt förfogande under en flygning, en tågresa, en kväll på ett hotellrum eller hemma sedan barnen har gått och lagt sig. Böckerna har en tydligt praktisk inriktning; du kan läsa dem idag och tillämpa kunskapen imorgon.

Reseguider
Deras reseguider ger dig all information du behöver för att kunna planera din nästa semesterresa. De berättar om resmålets historia och de viktigaste sevärdheterna. Guiderna innehåller även tips på dagsutflykter, kartor och parlörer. De är skrivna exklusivt för bookboon.com av erfarna experter. Därför är den information du får om platsen du vill besöka absolut unik. Deras utbud omfattar mer än 300 guider för resmål över hela världen – allt från Europa till andra kontinenter som Australien, Nordamerika och Afrika.

Populära böcker
Här nedan kan du se några exempel på populära böcker som för närvarande laddas ned mycket inom de olika kategorierna.

Studentlitteratur
Facklitteratur
Deras samling med kostnadsfria högkvalitativa populära e-böcker växer för varje dag. Deras uppgift är att erbjuda dig gratis kunskap och de har inga planer på att sluta med det! Kolla in sajten BookBooN.com du med - du kommer garanterat att hitta några guldkorn där!

Alla deras böcker finns tillgängliga i PDF-format. Facklitteraturen är laglig och skriven exklusivt för BookBooN.com av experter från universitet och konsultfirmor i Europa och USA. Dessa är specialister inom respektive ämnesområde. Böckerna finansieras med ett fåtal annonser i varje bok. Enligt företaget har de strikta etiska riktlinjer för vilka annonser de sätter in i böckerna.

Mer information om Bookboon
Se en video om Bookboon.com som visades på BBC News!Du kan även läsa en informativ artikel om Bookboon i Publishing Perspectives.

Kommentarer? Synpunkter? Har du laddat ned gratis böcker?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.