Bloggintervju 42 - Tradingportalen!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 42:a intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen  Tradingportalen!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Tradingportalen.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Jag är grundare och VD för FMG Financial Media Group AB. Sitter även i styrelsen för Skandinaviens Tekniska Analytikers Förening. Har lång erfarenhet av finans och studerat nationalekonomi på Uppsala Universitet och finansiell ekonomi i Belgien. Har hållit på med finansanalys i allmänhet och teknisk analys i synnerhet under lång tid. Spelade tidigare ishockey med meriter från Allsvenskan.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Jag lanserade bloggen december 2009 när jag studerade finans i Belgien. Först var det mest som en rolig sak. Jag fick lära mig bygga en hemsida och lära mig mer om vad internet har att bjuda på. Såg det som en lärorik process som sedan blev mer till en verksamhet.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Min blogg, Tradingportalen, var initialt en personlig blogg som jag utvecklat genom åren till en portal. Ett flertal skribenter och analytiker bidrar med material och jag kämpar dagligen med att jaga annonsörer. Nu publiceras det makroartiklar, kortsiktiga analyser, nyheter, och bloggen innehåller en hel del andra matnyttiga verktyg.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Som alla bloggare är syftet en stigande trend vad gäller besökarantalet. Därutöver försöker jag hitta på nya funktioner och vertyg som kan vara till hjälp med personer som handlar med värdepapper aktivt.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Tradingportalen.com är utvecklat på publiceringsvertyget Wordpress. Jag är ingen webbutvecklare men Wordpress gör det enkelt för vem som helst att utveckla en blogg utifrån sina egna önskemål. På morgonen när jag startar datorn är Online Trader det första programmet. Där kollar jag igenom mina grafer jag bevakar för att få en bild av markanden. Därefter kanske jag går igenom lite nyhetsflöde.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Har studerat nationalekonomi och är väldigt intresserad av makro. Sedan som jag nämnde bevakar jag mycket grafer och då blir det mycket tekniskt. Grafen ljuger aldrig! Mycket handlar om psykologi på börsen. Naturligtvis är det viktigt att förstå de specifika ekonomiska faktorer (vinstförväntningar, tillväxt i BNP, konjunkturutvecklingen etc.) som påverkar. Men om man endast tar hänsyn till hårda ekonomiska fakta och bortser från de psykologiska mekanismerna, blir det mycket svårt att nå djupare förståelse för marknadernas upp- och nedgångar. Självklart är det viktiga finansiella fakta som skapar större upp- och nedgångar, men när börjar de och från vilken nivå? Hur snabbt rör de sig och hur högt är för högt och hur lågt är för lågt? Detta är några frågor där traditionell ekonomisk analys inte räcker till, eftersom enbart siffror inte kan förklara rörelserna. För bättre vägledning behövs ett studium av flockpsykologin på marknaderna.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Bli artist, idrottsstjärna eller utveckla ett eget bolag :) För samtliga tre är det oerhört jobb som krävs. Det viktigaste är nog att ha passion för det man håller på med. Har man passion för något blir resultatet oftast bra.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Ha ett stort tålamod och aldrig ge upp. Det finns dagar när allt går fel, men bit ihop och kör vidare. Ha ett stort nätverk av folk, och läs på mycket.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Kan starkt rekommendera publiceringsvertyget Wordpress för att utveckla sin blogg. Kanske är det dags att förnya den befintliga bloggen? Hitta ett snyggt template och utforma bloggen efter dina önskemål. Läser inte så många svenska bloggar. Kan rekommendera ZeroHedge.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Jag kommer fortsätta arbeta hårt. Tidigare morgonar och sena kvällar för att göra Tradingportalen.com till den mest naturliga sajten att vara på för den som är intresserad av aktiehandel.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Tradingportalen för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.