Att göra guld till pengar

Att göra guld till pengarTomt i plånboken efter semestern? Då kan det vara guldläge. Har du hört uttrycket "Gör guld till pengar"? I detta inlägg kan du läsa mer om hur du kan använda guld som ett medel att skaffa kontanter och tips på ett seriöst företag att använda sig av!

Guld, denna mystiska omdebatterade råvara som genom historien har spelat så stor roll för vår ekonomi. Just nu rullar det reklamfilmer för gulduppköpare på TV och tidningarna är fyllda med annonser. Men säljer du ditt guld finns en del att tänka på. I detta inlägg får du en del tips som är bra att känna till! 

Ökat intresse för guldförsäljning
Fler och fler svenskar väljer att använda guld som ett medel att skaffa kontanterDet är många som har guld liggande i sin bostad. Guld som man kanske har ärvt och aldrig använder sig av. Det kan då vara läge att passa på att sälja guldet! Har du gamla guldsmycken som du inte använder? Har du en trasig guldkedja som aldrig blir lagad och som du inte bryr dig om? Vanliga föremål som säljs är guldkedjor, guldörhängen, guldringar, broscher av guld samt till och med guld från dina tänder.

Att sälja guld har blivit väldigt populärt och det finns två enkla anledningar till det. Dels så har antalet aktörer som köper guld blivit störreDet är därmed många som är intresserade av ditt guld och det finns i dag en uppsjö av företag som vill köpa ditt guld. Många av dem hittar du på nätet. Dels, den kanske viktigaste anledningen, har guldpriset ökat under senare tid och är nu uppe på all time high. 

Så ska du sälja guld finns det alltså många möjligheter oavsett vad du har liggande hemma i guldväg som du vill bli av med. Kom dock ihåg att noga välja vem du ska sälja till!

Hur det går till att sälja guld
Processen och rutinerna för att sälja guld på nätet är ungefär de samma:

 1. Du anmäler dig med personnummer och bankkonto till det företag du valt ut. 
 2. Företaget skickar dig ett kuvert som du ska använda för att lägga guldet i. 
 3. Du lämnar in kuvertet  på Posten och får ett inlämningskvitto. 
 4. Företaget försäkrar försändelsen. 
 5. Företaget värderar ditt guld, vanligen enligt det dagspris som gäller den dag företaget får ditt kuvert. 
 6. Du får du dina pengar insatta på ditt bankkonto inom några dagar.
Det går också naturligtvis att besöka guldsmeder och andra guldbutiker och sälja guldet över disk. Jämför då det pris du kan få med de dagsnoteringar för begagnat guld som du hittar på internetföretagens hemsidor. Priserna brukar ligga inom ett förhållandevis litet spann. Numera har den nya generationens företag genom internet och sms tagit över som det enklaste sätten att sälja guld. De erbjuder ofta bra villkor, högt pris och tillfredsställande trygghet/säkerhet. 

Alla som handlar med begagnat guld lyder under lagen om handel med begagnade varor och ska ha polistillstånd. När du går in på nätet och väljer mellan företagen bör du kontrollera att företaget har tillstånd och vilket tillståndsnumret ärFöretaget bör också ange sitt eget organisationsnummer och hur du kan kontakta företaget på telefon, var det har sitt kontor och hur du kan klaga om du behöver det.

Försändelsen med guld ska också vara försäkrad. Försäkringsbeloppet är olika hos olika företag och kan vara allt från 5 000 till 500 000 kronor. Se till att värdet inte överstiger försäkringsbeloppet. Om det gör det bör du kontakta företaget så att försäkringsbeloppet kan höjas eller du kan skicka i två försändelser.

Tips på en seriös guldaktör - SMS GULD™
Om du är intresserad av att sälja guld på nätet, kan jag rekommendera en guldaktör med högt anseende i branschen: Sms Guld ABDe erbjuder service, tillgänglighet och trygghet för dig som vill sälja guld. Anledningarna till detta redovisas nedan!
 • ErfarenhetSMS Guld AB var först i Sverige med att möjliggöra för kunder att sälja guld över Internet. De är en av de ledande aktörerna på den svenska skrotguldmarknaden och ett av internetguldbranschens främsta företag i Sverige med över 120 000 kunder. Begreppen "Där guld blir pengar", "Internet Guld", "Guldpaket", "Guldpengar" och gör "Guld till pengar" myntades hos dem.
 • Priser. Inom koncernen 24Gold, som SMS Guld AB tillhör, hanteras förutom handel med guld, förädling och försäljning av guld (finguld) även smältning och raffinering. De har inga mellanhänder och kan därför erbjuda höga guldpriser och samtidigt garantera dig en professionell service och full diskretion från värdering till utbetalning.
 • Trygghet/Säkerhet. De har bra säkerhet. Många kunder har visat förtroende. Du kan följa din försändelse via deras hemsida. Ditt guld omfattas av en försäkring. Du har dessutom ångerrätt och kan få ditt guld returnerat. SMS Guld har erforderliga tillstånd och samarbetar med såväl SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (Statens Provningsanstalt) som Polisen. De hanterar ditt guld med diskretion. De har även en egen ädelstensexpert som kan avgöra om det utöver guldet finns värden du kan få ersättning för.
 • Tillgänglighet/Support. De har även bra tillgänglighet i form av öppettider och support via kundtjänst.
Har du testat SMS Guld? Kommentera gärna!  

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.