Kulturbloggen - Sveriges bästa kulturblogg!

Kulturbloggen - Sveriges bästa kulturblogg!
Vem döljer sig bakom Sveriges största och bästa sajt inom områdent kultur? Hur tänker hon? Hur skriver hon blogginlägg? Vilka råd kan hon ge om bloggande de områden han skriver om? Här kan du läsa en intervju med Rosemari som är grundare av den läsvärda sajten Kulturbloggen - Sveriges största kulturmagasin!

Jag håller för närvarande på med en serie intervjuer med ekonomibloggare. Jag kompletterar nu denna serie med en serie intervjuer med andra framstående bloggare inom andra intressanta områden.

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om de bästa bloggarna inom olika områden och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och det område de bloggar inom?

Detta inlägg handlar om bloggaren bakom sajten Kulturbloggen - Sveriges största kulturmagasin! Om du som jag tycker att kultur är ett av livets guldkorn, rekommenderar jag starkt ett besök på Sveriges i mitt tycke största och bästa blogg inom området. Kulturbloggen handlar om musik, film, teater, kulturpolitik, mediefrågor, teknik med anknytning till kultur, böcker, nöje, tv – ja allt som utvecklar oss som människor och medmänniskor! Vad vore livet utan kultur?

Här kommer en intressant intervju med bloggaren  Rosemari Södergren som har grundat sajten Kulturbloggen!

11 intervjufrågor

Här kommer svaren från bloggaren Rosemari Södergren på Kulturbloggen.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Jag är journalist, webbkommunikatör och konsult inom kommunikation och sociala medier. Jag har jobbat som journalist sedan jag gick på Journalisthögskolan i mitten av 1980-talet och jag har gått flera webbutbildningar och har bland annat varit webbansvarig på LO i Sverige i åtta år. Nu är jag frilansjournalist och konsult.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Jag började blogga i början av 2000-talet och jag lovade mig själv att jag skulle skriva något varenda dag - och det löftet har jag hållit. Jag visste inte så mycket om bloggar då, det fanns inte så många bloggar - det var långt före Alex Schulman och Blondinbella.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Kulturbloggen är egentligen en redaktionell produkt, ett kulturmagasin, som vi producerar i ett bloggverktyg.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Föra fram kultur, både finkultur och fulkultur: hårdrock, indiepop, opera, teater, böcker, konst, kulturpolitik...

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Vi är ju många som medarbetar på Kulturbloggen. När det gäller skiv- och filmrecensioner har vi en Facebookgrupp där vi lägger ut vilka filmer och skivor som finns att recensera. Intervjuer med artister bokar vi som alla redaktionella produkter gör, bokar tid med artisten direkt eller via hans/hanns manager, exempelvis. Ibland händer något stort och då jobbar vi som vilket nyhetsredaktion som helst med att snabbt skaffa fram trovärdiga källor och sedan publicerar vi så snabbt vi kan.

6. Vilka delar av kulturområdet tycker du är intressantast och varför?
All kultur är intressant och om vi hade fler medarbetare skulle vi gärna bevaka ännu mer. Just nu bevakar vi framför allt: musik, film, teater, opera, litteratur, kulturpolitik, konst och kulturteknik.

7. Vilket är ditt bästa kulturtips?
Oj, bästa kulturtips? För den här veckan eller för i år eller för alltid? För mig är teater det främsta och jag rekommenderar Tuppfestivalen i Uppsala i mitten av april för den som vill få chansen att se intressant teater. Musik och konstfestivalen Music and Arts i Stockholm i augusti blir säkert enormt bra med bland annat Buffy Sainte Marie som kommer.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en blogg?
Att läsa min bloggskola först. Framför allt kapitlet som tar upp de saker som det är bra att tänka igenom först. så den som vill börja blogga väljer rätt bloggverktyg från början och väljer ett bra namn på sin blogg.

9. Hur kommer det sig att din blogg har blivit så populär?
Nja, vi är inte så stora och populära som jag vill att vi ska bli. Så mycket jobb som vi lägger ned skulle jag önska att många fler hittade till oss. Vi uppdaterar Kulturbloggen.com flera gånger dagligen och vi länkar till andra som skrivit något bra och av och till är vi först med nyheter.

10. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin blogg?
Frågan är vad de vill utveckla sin blogg åt för håll. Jonatan som är ansvarig för vår muskbevakning och jag tog ett beslut för några år sedan att medvetet jobba oss mer mot att vara en redaktionell produkt än en traditionell blogg. Att vi skulle satsa på kvalitet.

11. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Vi letar sponsorer så vi kan göra en tidning en gång i kvartalet. Vi tror att en papperstidning kan komplettera vår webbplats, även om bloggen, webbplatsen, är det centrala.

Ett stort tack till bloggaren Rosemari Södergren på Kulturbloggen för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun och sajten? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.