Fula Fula Ord - Sveriges bästa musikblogg!

Vem döljer sig bakom Sveriges bästa blogg inom områdena musik och popkultur? Hur tänker han? Hur skriver han blogginlägg? Vilka råd kan han ge om bloggande de områden han skriver om? Här kan du läsa en intervju med Ola som skriver läsvärda inlägg på Fula Fula Ord - Sveriges bästa musikblogg!

Jag håller för närvarande på med en serie intervjuer med ekonomibloggare. Jag kompletterar nu denna serie med en serie intervjuer med andra framstående bloggare inom andra intressanta områden.

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om de bästa bloggarna inom olika områden och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och det område de bloggar inom?

Detta inlägg handlar om bloggaren bakom sajten Fula Fula Ord - Sveriges bästa musikblogg! Om du som jag tycker att musik och popkultur är några av livets guldkorn, rekommenderar jag starkt ett besök på Sveriges i mitt tycke bästa blogg inom området.

Bloggen, som för övrigt har samma namn som en skiva med Wilmer X, drivs av Ola Claesson som bl.a. är egenföretagare och musikskribent i Smålandsposten. Så här humoristiskt presenterar han bloggen och dess innehåll och sig själv på några olika sajter:

Hej! Populärkultur, vardagsdetaljer samt "övrigt och sånt" är några av de saker som jag är intresserad av och som jag skriver om. Moderiktiga fickor, frisyrer och pukrullningar är några av de saker jag inte är intreserad av och som jag inte skriver om. Vissa undantag kan ske för de sistnämnda.Och jag som skriver all denna hopplösa information kallas ibland för Lola och ska snart fylla 13...
Jag är en lagom nördig man som tycker om att njuta av och överanalysera musik, film och litteratur. Jag har högt i tak och min källare saknar golv. För mig är Linus På Linjen lika viktig som Ingmar Bergman, Ed McBain lika viktig som Fjodor Dostojevskij, George och Ringo lika viktiga som John och Paul. Vissa skulle kalla mig barnslig med då hänvisar jag till mitt hermetiskt tillslutna filosofie magister-diplom och tar en klunk jordgubbste till.
Nörd skriver om musik, film, tv och böcker medans han äter chokladbollar.
Ola Claesson är 30 år gammal. Han bor hemma hos sin mamma, och tycker om att titta på TV och lyssna på sin transistorradio. Ibland dricker han en kopp té och äter en chockladboll. När han gjort det går han på en promenad runt sjön. Sedan somnar han gott i sin säng.
När Ola Claesson inte skriver för sin egna blogg Fula Fula Ord, frilansar han för bland annat Dilletant. Skulle han få lite tid över sitter han förmodligen på ett kafé, med en kopp citronté och en chockladboll, tillsammans med Tommy. Där fnittrar de som skolflickor när de drar dåliga skämt om Lars Ulrich, Dave Mustaine och Paul Di’Anno, eller reciterar Monty Python och grälar om huruvida Fletch (Ola) eller The Adventures of Ford Fairlane (Tommy) är bäst. Ibland händer det att de har allvarligare diskussioner, som den om huruvida Metallica är USAs svar på Kent. Både två är dock enade om att Metallica är fullkomligt briljande.
Member of the Swedish Pop Culture Narcotics Anonymous. I try to find time for other things, but rarely succeed. However, I eat loads of chocolate and drink tea. I´m mostly happy but never quite got over the fact that The Beatles broke up. Owner of about 150 pair of The Simpsons socks, all of which have got holes in them. I like farts.
Här kommer en intressant intervju med bloggaren  Ola Claesson som har grundat sajten  Fula Fula Ord!

11 intervjufrågor

Här kommer svaren från bloggaren Ola Claesson på Fula Fula Ord.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Jag är intresserad av allt som har med popkultur att göra och tycker om att skriva. Men det kanske är självförklarande.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
För ungefär tio år sedan började jag umgås med en grupp människor där samtliga bloggade. Jag fick hjälp med design och sånt. Sedan var det bara att börja skriva.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Som en blandning av saker jag brunnit för under en lång tid och saker jag upptäckt nyligen. En popkulturell dagbok om både kort- och långvariga intressen.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Att bli av med det värsta kliet i fingrarna, utveckla mitt skrivande och bli så bra skribent som möjligt.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Jag föredrar att skriva så snabbt som möjligt när intrycken är färska och korrekturläsa så långsamt som möjligt. Den första delen av processen brukar lyckas, men jag är också väldigt petig med andra halvan. Synd att sänka en intressant text med stavfel och konstiga formuleringar.

6. Vilka delar av musikområdet tycker du är intressantast och varför?
Jag förstår hur du menar, men det finns bara två sorters musik - bra och dålig. Jag vill ha musik som får mig att dansa, le, gråta eller tänka. Eller alla fyra. Vilken genre musiken tillhör är inte lika viktigt. Å andra sidan är alla genres onekligen praktiska som sorteringssystem för en musikkritiker, så jag ska inte klaga. Varför? Tja, musik är mitt stora intresse och har varit det sedan jag hörde She Loves You första gången ca 1988. Det är den känslan av ren eufori jag är på jakt efter.

7. Vilket är ditt bästa musiktips?
Bra fråga! Mitt bästa musiktips är att så ofta som möjligt ge en ärlig chans till ett band eller en artist man inte hört talas om. Det finns många okända guldkorn där ute.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en blogg?
Skriv om något du brinner för. Och lite motsägelsefullt - ta inga råd, men ta råd. Skriv, skriv och skriv. Lycka till!

9. Hur kommer det sig att din blogg har blivit så populär?
Se fråga åtta.

10. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin blogg?
Jag kan tyvärr ingenting om sånt. Är upptagen med att lyssna på och läsa om musik. Någon annan där ute som kan hjälpa till?

11. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
När det gäller mitt bloggande är planen att fortsätta skriva intressanta texter. Det är där det börjar och slutar. Att utvecklas som skribent. Bli mer insatt, få språket att flyta bättre och få folk att känna att musiken jag skriver om är något de vill kolla upp.

Ett stort tack till bloggaren Ola Claesson på Fula Fula Ord för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun och sajten? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.