Bloggintervju 37 - Gustavs aktieblogg!

Bloggintervju 37 - Gustavs aktieblogg!
Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 37:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Gustavs aktieblogg!10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Gustavs aktieblogg.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Jag är 35 år och lever ett lugnt familjeliv med min sambo och vår 9 månader gamla son. Bor i villa i Stockholmsförort. Till yrket är jag jurist inom försäkringsbranschen, och har hållit på med aktier i 7-8 år.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Startade för några månader sedan. Direkta orsaken var att mitt jobb skulle starta en blogg, och då ville jag lära mig mer om bloggande, och startade en egen blogg på skoj. Sedan blev jag fast! En stor inspiration är förstås också bloggare som t.ex. 40procent20år och Life of a Stockman.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Mitt fokus är utdelningsaktier. Till stor del handlar det vanliga svenska aktier, men jag försöker även hitta unika bolag med en egen nisch, eftersom jag tycker det är särskilt kul. Bloggen blandar generella tankar om investering med specifika bolagsanalyser. Jag försöker också få till en aptitlig layout med mycket bilder för att locka till läsning.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Lära mig mer om aktier och om bloggande! Genom att skriva tvingas jag tänka klart, och kan inte minst få respons på tankarna. På sikt så kan man utveckla sin investeringsstil och även ge andra inspiration.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Jag jobbar med en del olika uppslag som jag samlar på mig över tid. Grunden för bolagsanalyserna är enkel eftersom jag följer en viss mall.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Att hitta unika aktier som sticker ut, eftersom jag gillar bolag med en egen nisch, att bedöma företags bolagskonkurrensfördelar eftersom det är en ofta förbisedd del av investeringar, att hitta enkla checklistor för kommande investeringar, för undvika att gå på minor.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Hitta bra förebilder och försök inte att hoppa in och ut ur marknaden!

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Fokusera på att ha roligt och se till att ge respons på andras bloggar.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Alla de som finns på min blogglista tycker jag är bra förebilder!

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Ha roligt och dela med mig av mina funderingar!

Ett stort tack till ekonomibloggaren Gustavs aktieblogg för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.