Shareville - en ny mötesplats för aktie- och fondsparare!

Vill du ha bra utdelning på dina besparingar och öka din förmåga att göra goda investeringar? Läs om Shareville - en ny mötesplats för aktie- och fondsparare! Det spelar ingen roll om du placerar aktivt idag, hur erfaren du är eller vad du har för mål. Alla är välkomna på samma villkor och alla ges samma möjligheter.

Nu har det dykt upp en aktör - den nya svenska finanstjänsten Shareville - som på ett kreativt sätt utnyttjar dels sociala mediernas inneboende kraft och dels försöker slå mynt av det faktum av människor i gemen inte riktigt litar på banker, internetmäklare och rådgivare. Här används medlemmarnas gemensamma kunskap i kombination med smart analys för att sålla fram användarnas egna bästa aktieråd.

Shareville
Shareville - en ny mötesplats för aktie- och fondsparare!Shareville är en plats för dig som vill ha bra utdelning på dina besparingar och eller din förmåga att göra goda investeringar. Det spelar ingen roll om du placerar aktivt idag, hur erfaren du är eller vad du har för mål. Alla är välkomna på samma villkor och alla ges samma möjligheter.

De för samman de som är duktiga på att slå börsindex, med aktie- och fondsparare som vill ta del av riktigt bra portföljer. Sajten är direkt uppkopplad mot Nasdaq OMX Stockholm, First North Stockholm och Morningstar. Det betyder att deras kurser och utvecklingen i dina och andras portföljer alltid är verklig och aldrig kan ändras i efterhand. När du blivit medlem kan du skapa egna portföljer som jämförs och tävlar med andra. Är du riktigt duktig kan betalande medlemmar välja att bevaka din portfölj och då får du betalt per bevakning och månad. Eller så följer du andras portföljer och använder resultatet till att placera dina egna besparingar. Eller så gör du både och. Det är helt upp till dig. Alla har rätt till den bästa portföljen.


Shareville startades sent hösten 2010 och första raden kod skrevs våren 2011. De som står bakom Shareville har erfarenhet från arbete med SEB, Telenor, H&M, Bredbandsbolaget och Halebop.

Så funkar det
Utspritt över hela Sverige finns massor med människor som sparar i aktier och fonder. Några vet precis hur de ska placera, men de flesta är osäkra eller har inte tid. Förut fanns ingen möjlighet för de här grupperna att mötas och dra nytta av varandra. Med Shareville förändras det. Tidigare har goda investeringsråd varit väldigt dyra och faktum är att många av de bästa råden undanhålls de som inte har tiotals miljoner att investera. Ett alternativ som erbjudits vanliga människor har varit aktietips på diskussionsforum på internet, men där är det svårt att veta vem som ger ett bra tips och vem som pratar strunt.

En ny mötesplats
Shareville för helt enkelt samman de som är duktiga på att placera med aktie- och fondsparare som vill ha hjälp att välja rätt. Eftersom sajten är direkt uppkopplad mot OMX och Morningstar är deras kurser och utvecklingen i dina och andras portföljer alltid samma som på börsen. Shareville är en tjänst där medlemmarna själva skapar sina portföljer av aktier, fonder och PPM-fonder.

Följ någon som kan
Se vilka som förvaltar sina akte-, fond- och ppm- portföljer bäst och få den information du behöver för att ditt eget sparande ska växa. Du får mejl-notifieringar direkt när någon du följer gör förändringar i sin portfölj. Genom en urvalsprocess, där en kombination av medlemmarnas egen förmåga att sålla agnarna från vetet kombineras med smarta algoritmer och börsstatistik, hittas de bästa portföljerna.

Dela din kunskap och få betalt
Är du bra på att placera rätt? Visa det på Shareville och få betalt för något du ändå gör. Skapa en bra historik så kan du välja att låsa din portfölj och få betalt av de som följer dig. Hälften av medlemsavgiften går tillbaka till användarna själva. Det gör att den användare som publicerar de bästa portföljerna också kommer att få mest betalt. Att dela ut medlemsavgifterna på det här sättet är en viktig del av den crowd sourcing-tanke som ligger bakom Shareville; genom alla användares aktiva val kan de också gemensamt hitta det bästa av det bästa, en sorts kvalitetssäkring,

Svar på vanliga frågor
De har samlat många av de vanliga frågor de fått in tillsammans med deras svar på en egen sida. Leta efter ditt svar där, innan du hör av dig till dem. Det brukar gå snabbare, trots att de alltid försöker svara så fort som möjligt. Frågor och svar

Videointroduktion
Se en 1 minuts kort introduktion om Shareville - Så funkar det.Shareville.se är, faktiskt, en riktigt cool sajt som försöker koppla ihop de som kan förvalta sina fonder och aktier med de som inte kan eller saknar tid, intresse, kunskap eller självförtroende. Affärsmodellen bygger på att alla betalar en månadsavgift på 99 kr. Men de som sedan förvaltar sina portföljer väl och får många som följer deras utveckling, tjänar dessutom pengar på antalet följare. Krångligt, njä egentligen inte. Kommer det att fungera? Osäkert, men inte helt otroligt. Det bygger vilken uthållighet gänget bakom tjänsten har. Men erfarenheten säger att det tar längre tid att lyckas än vad man tror. Spännande är det i alla fall.

Vad tror du om Shareville?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.