Bloggintervju 30 - Spartacus Invest

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 30:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Spartacus Invest!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Spartacus Invest.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Man med familj och intresse för aktier, företagande, historia, skogen, friluftsliv och diverse annat som hör vardagen till. Förutom vanligt lönearbete är jag också verksam och delägare i ett privat AB. Erfarenheterna från det egna företagandet har antagligen präglat min syn på investeringar.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
2010. Jag kände det kunde vara en kul utmaning att börja skriva en blogg.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Om aktier, börsen och relaterade ämnen. En del mer allmänna tankegångar om brancher, ekonomi m.m. blandat med mer bolagsspecifikt innehåll.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Jag har ett tag haft för vana att "kladda" ned mina tankar om aktier och relaterade ämnen i anteckningsblock. Då tanken på en blogg föddes förra året så var det för att jag kände att jag, dels ville tvinga mig själv till att bli "tydligare" dels för att samtidigt få möjlighet att få respons.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
En del är ganska impulsiva. Det kan vara om saker som jag börjat fundera på och för att inte tappa bort de funderingarna i vardagslunket så kan jag skriva ihop någonting kring det för att tydliggöra tankarna och för att eventuellt kunna ta upp tråden senare. En del saker kan också liknas mer vid minnesnoteringar kring händelseutvecklingen kring ett bolag och sedan har jag även mer strukturerat gjorda inlägg som kan vara skrivna i förväg och enbart vänta på publicering; boktips, beskrivning av olika investeringsmodeller m.m. Jag har mycket kvar att lära vad det gäller bloggande, men det är också delvis det som är så kul och driver mig att fortsätta.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Jag fascineras av de flesta områden inklusive ekonomisk historia, men vad det gäller investeringsbiten så är det bolagen i sig jag främst har fokus på.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Rik och rik vet jag inte, men vill man både bli rikare och leva ett rikare liv så gör det du tycker om. Jag tror att ett genuint intresse för någonting gör att man anstränger sig och blir mer målmedveten, det föder inte alltför sällan framgång. Tänk långsiktigt, men ta små steg i taget.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Börja skriva. Även de största träden i skogen har varit små plantor, men allt startar med att man planterar dem. Jag tror också på att man ska göra saker för att man själv vill inte för att andra tycker si eller så, så ur det perspektivet skriv för din egen skull och om saker som du tycker är intressanta.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Läs andras bloggar för inspiration. 40procent20 års länksamling på: Ekonomi Bloggar - Alla Ekonomibloggar och de intervjuvades bloggar som presenteras på denna bloggen är bra ställen att börja kika runt på.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Jag hoppas kunna utveckla mig själv som skribent samtidigt som jag hoppas att Spartacus Invest även kommer kunna vara till nytta för andra som är intresserad av just aktier och investeringar. Jag har i min experimentlusta även provat på att starta ett enklare forum: spartacusinvest forum i anslutning till bloggen. Vi får se hur det faller ut.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Spartacus Invest för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.