Nyårskrönika 2011

En nyårskrönika - inte bara om ekonomi - med en tillbakablick på det gångna året och en framåtblick på det kommande året från Classier Corn till er alla läsare!

Gott Nytt ÅrHär kommer en nyårshälsning från Classier Corn till alla som läser denna blogg! Det blir en blandat krönika som omfattar en tillbakablick på börsåret, världshändelser, personliga reflektioner sköna filmklipp tänkvärd poesi samt en framåtblick inför 2012!

Börsåret
Två minnesbilder under 2011. Å´ ena sidan Sveriges starka "Pippi Långström - ekonomi"...Efter sommaren fick vi å´ andra sidan en euro- och finanskris som skapade nya svarta rubriker, och den verkar inte ha hämtat sig än... Enligt rapportering i massmedia är 2011 det tredje sämsta börsåret sedan 1980-talet...

Världen
Ute i världen har katastroferna dominerat nyhetsflödet under det gångna året. Uppror, krig och "twitterrevolution" i Nordafrika/Mellanöstern började i januari. Redan i mars följde jordbävning och reaktorhaverier i Japan.  Den ohyggliga massakern i Norge... Bara för att nämna några av de internationella rubrikerna.

Sverige
I vårt eget Sverige har bland annat de folkvalda vållat nya upplage- och opinionssiffror (t.ex. "Juholtaffären"). Andra rubriker man minns är bröllop, graviditet och skandaler i kungahuset samt Saab´s dödskamp (snacka om nio liv...).

Personlig reflektion
Det känns mot bakgrund av ovanstående befogat att damma av Werner Aspenströms versrader:
Ingenstans går det underligare till än i världen.  
Sällan jämn gång, sällan ostörd musik. 
Hack!
Tack och lov har det hemma hos oss varit både jämn gång och ostörd musik. Till den jämna gången hör vardagens sedvanliga arbetsgång och liknande rutiner kryddat med avkopplande och berikande familje- resp. fritidsaktiviteter (t.ex. att blogga!)!

Som en motvikt till den många gånger deprimerande rapporteringen från världshändelser och världsekonomin det gångna året kan det vara skönt att titta på en skön sammanställning av filmklipp. Luc Bergeron har i ett knappt tre och en halv minut långt videoklipp nämligen samlat ihop klipp från de 200 mest populära och imponerande videosnuttarna från YouTube 2011, vilket bildar en enormt härlig blandning av vad vi sett under året. Kan rekommenderas!


Nyårslöften
Har du några nyårslöften på gång? Människan har länge vetat att upprättandet av listor på mål är det bästa sättet för att kunna uppnå dem. Men de flesta av oss kommer inte så långt som till att upprätta listor. Det finns en intressant websajt som handlar om detta. Den heter 43 Things och är utmärkt för detta! Upprätta en lista på 43 Things och se vilka förändringar som händer i ditt liv. Det bästa av allt är att det samtidigt är ett sätt att knyta kontakt med andra personer som har liknande mål som du! Varför skriver jag då om detta i det här sammanhanget? Jo, du kan nämligen använda dig av denna sajt för att avge och dokumentera dina nyårslöften inför 2012! Se mer: 43 Things.

Börsåret 2012
Vad tror du kommer att hända 2012? När jag tar del av andra mer eller mindre kvalificerade bedömningar om det kommande året är det främst följande jag vill lyfta fram.


Nyårskrönika 2011
Avslutningsvis vill jag tillönska alla läsare ett

Gott Nytt År 2012!

Jag slutar med en liten vers av Alf Henriksson:
Den nya dagen randas. Vad gör vi nu med den? 
Vi lever väl och andas, tills det blir kväll igen.

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.