När guldet blir till pengar

Om du äger guld kan det idagsläget vara ett gyllene tillfälle att sälja. Det är både enkelt och säkert att omvandla guld till pengar!

När guldet blir till pengarEn del föredrar just nu att placera sina tillgångar i guld. Jag var nyligen på en intressant informationskväll anordnad av Aktiespararna. Där medverkade bland annat en kvinna från Nordea som höll en intressant information om placeringar i olja och guld. Det är onekligen ett stort intresse för placeringar i guld idag.

Om du äger en del guld rent fysiskt, t.ex. i form av arvegods, som du ändå inte använder eller som inte har något större affektionsvärde - är det en intressant möjlighet att omvandla guldet till pengar. Via nätet kan du idag sälja guld som privatperson på ett enkelt och säkert sätt! Eftersom guld i dagsläget värderas förhållandevis högt är det ett gyllene(!) tillfälle att sälja guldet nu.

Frågan som därefter uppstår är naturligtvis vad ska man då placera dessa pengar i? Ja, det är en helt annan fråga som inte berörs i detta inlägg. Personligen skulle jag ligga likvid med pengarna i ca ett halvår och därefter placera pengarna i aktier och fonder!

Guld - en introduktion
Guld är ett fascinerande ämne som intresserat folk sedan urminnestider. Wikipedia har följande läsvärda beskrivning av företeelsen guld.
Guld (latinskt namn Aurum) är ett grundämne som tillhör gruppen ädelmetaller och gruppen myntmetaller samt är ett mineral. Guld har det kemiska tecknet Au som kommer av aurum, det latinska ordet för guld. Det är en eftertraktad metall vilken under århundraden har använts som betalningsmedel, som värdebeständig tillgång, och som smycken. Metallen finns som korn och klumpar i berggrunden, i underjordiska ådror och i guldrik alluvialjord. Guld är kompakt, mjukt, glänsande och den mest formbara och kemiskt tåliga av alla kända metaller. Rent guld har en klart gul färg som traditionellt har ansetts tilltalande. 
Guld är bas för den monetära standard som använts av Internationella valutafonden (IMF) och Bank for International Settlements (BIS). ISO:s valutakod för guldtackor är XAU. Vid avräkning mellan telefonförvaltningar för internationella samtal används av alla länder taxor satta i guldfranc som gemensam värdebeständig jämförelsevaluta. (Se vidare Internationella Teleunionen.)

Historiskt har guld ofta varit basen i olika länders myntfot. 
Modern användning inom industrin inkluderar produkter som används inom tandvård och elektronik, där guld traditionellt har använts på grund av dess goda resistens mot oxiderande korrosion. 
Guld var den 22 februari 2010 värt cirka 259 kronor/gram, eller 1115,25 amerikanska dollar/oz. Ett troy oz, som ädelmetaller mäts i, är cirka 31,10348 gram. Det totala värdet av allt guld på jorden uppgår till $9 500 miljarder.
Sälja guld på nätet
En nätaktör inom guldområdet som jag kan rekommendera är guldbrev.se. Här nedan listar jag fördelarna!

Alltid bra pris när du ska sälja guld!
Guldbrev kan allt som oftast erbjuda dig bättre betalt för ditt guld än många konkurrenter. Det beror på att de är en av Skandinaviens största guldköpare från privatpersoner och att de bara finns på nätet, vilket gör att de inte har några dyra lokaler på fina adresser. Guldpriserna på marknaden ändras från dag till dag, priset du får av dem är baserat på världspriset den dag guldet kommer till dem. Under oktober har Guldbrev återigen erbjudit ett mycket högt snittpris under hela månaden, det innebär att du vet att oavsett när du säljer får du bra betalt. De erbjuder dessutom Prisgaranti. Det innebär att du garanterat får minst lika bra betalt hos dem som hos någon annan!

Det är tryggt och säkert att sälja sitt guld
Sälja guldGuldbrev har idag enligt uppgift över 38 000 kunder. De har även högsta möjliga kreditbetyg ett företag kan få som ännu inte varit verksamt i 10 år. De har även avtal med Posten och Polistillstånd.

Så här går det till i praktiken:
 • När du beställt ett guldbrev får du ett SMS och ett E-postmeddelande med inloggningsuppgifter till Mina sidor, dina egna personliga sidor på Guldbrev.se. Det är där de redovisar priset för dina guldföremål. 
 • Du skickar enkelt och tryggt in ditt guld med Posten REK-brev! När du anmält dig på hemsidan så skickar de hem ett Guldbrev till din folkbokföringsadress (det är därför de behöver ditt personnummer). Guldbrevet innehåller korta och enkla instruktioner, en säkerhetspåse samt ett avtal. När du signerar avtalet bekräftar du att guldet är ditt och att de har rätten att köpa det av dig. Avtalet ger dem även rätten att smälta ner guldet efter 30 dagar.
 • Lägg guldet du vill sälja i säkerhetspåsen och stoppa den tillsammans med avtalet i Guldbrevet. Det är ett REK-brev (Postens egna anonyma kuvert) som är förfrankerat och lämnas in på något av Postens inlämningsställen. Ditt guld är automatiskt försäkrat för ett värde upp till 100 000 kr. Kom ihåg att spara inlämningskvittot! Det är ditt bevis för inlämningen och måste kunna visas upp för att försäkringen ska gälla. Vill du sälja guld till ett högre värde än 100 000 kronor kontaktar du deras kundtjänst så skickar de ut fler Guldbrev eller försäkrar försändelsen till ett högre värde.
Hela försäljningsprocessen av ditt guld sker enligt paragraf 9 i förordningen om handel med begagnade varor (SFS 1999:272) som kräver polistillstånd. Deras polistillstånd har följande id: AA-572-29616-2009.

De betalar inom 24 timmar efter värdering!
Beställer du ett Guldbrev före klockan 16:00 så har du det följande arbetsdag. Så snart de får in ditt guld värderas det och en utbetalning görs omedelbart till dig!

Mer om att sälja guld
Vill du veta mer om hur man säljer guld kan läsa under Så fungerar det. Du kan också kontakta deras kundservice via telefon om du har fler frågor eller klicka här för att få svar på de vanligaste frågorna kring att sälja guld. De finns även i Norge och Finland. Besök Myy kultaa för att gå till finska hemsidan eller Selge gull för att komma till norska hemsidan.
Kommentarer? Har du sålt guld på nätet?

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.