Bloggintervju 24 - Diversifierad!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 24:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Diversifierad!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Diversifierad.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Jag är systemarkitekt till yrket, med ett stort intresse för ekonomi. Jag började handla med aktier i slutet på 90-talet då jag hade ett konsultuppdrag på en bank. Jag är gift, har två barn, och bor i villa utanför Stockholm sen ungefär 5 år tillbaka. När vi köpte huset eskalerade ekonomiintresset och kom att innefatta inte bara aktier och fonder, utan även räntor, bomarknad och ekonomipolitik. Jag driver också sajten Kapitalnet.se.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Att jag började blogga berodde faktiskt på att jag såg ett tv-program om bloggare som kunde försörja sig på att just blogga. Jag blev nyfiken på hur det gick till, och eftersom jag är både pragmatisk och datorkunnig så slutade det med att jag började blogga för att lära mig just det. Det var i februari 2007.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Min blogg handlade inledningsvis om allt möjligt, och fick därför namnet Diversifierad. På senare år har den dock utvecklats mer till en renodlad ekonomiblogg där aktier och fonder trängs med pension och bomarknad samt kommentarer till aktuella händelser.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Inledningsvis var som sagt syftet att lära mig hur det fungerade med reklamfinansierad webb, men när jag väl lärt mig det insåg jag att jag tyckte det var roligt att skriva och fortsatte utan något direkt syfte annat än att skriva för att det var kul. Möjligen kan ett syfte vara att lära andra av det jag kan, samt att få input på mina tankar av folk som tänker annorlunda.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Mina inlägg skrivs oftast rakt ut när jag känner att det är något jag vill säga, eller något jag vill fråga. En del inlägg ligger det dock en hel del mer jobb bakom, som till exempel mina återkommande årskrönikor.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Som tidigare nämnt är mitt intresse för ekonomi ganska brett. Det som inte intresserar mig är lättare att säga. Teknisk analys är kanske det mest populära av det som inte intresserar mig. Jag är också väldigt ointresserad av sätt att fiffla till sig pengar på olika sätt då hederlighet är ett av mina ledord.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Att ha lägre utgifter än inkomster.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Starta den bara om du gör det för ditt eget nöjes skull. Det tar tid att etablera sig så räkna med låg trafik under några månaders tid - och du måste ändå hålla i och skriva bra inlägg under tiden om du någonsin ska bli det.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Kapitalnets sektion om webbreklam kan vara intressant för den som ska börja: Kapitalnet.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Att bli mer aktiv! Senaste året har det bara blivit ett par inlägg per månad, vilket jag inte är nöjd med. Jag hade tidigare ett mål att försöka få till minst tio inlägg per månad, men säg fem som ett nytt mål så kanske jag lyckas hålla det!

Ett stort tack till ekonomibloggaren Diversifierad för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.