Bloggintervju 20 - Herr K!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 20:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Herr K!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Herr K.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Jag är en kille på snart 30 år, kommer från Alingsås men är boende i Göteborg sedan ett år tillbaka. Har sysslat med lite av varje genom åren, dock inte blivit "min egen" förrän under 2010 och då satsat på eget företag med olika småprojekt. Är intresserad av, förutom internet, även av musik, film, whisky, ädelmetaller och hundar. Det senare ledde mig till slut till att bli hundägare för några månader sedan. Tidigare spenderade jag ganska mycket tid vid datorn när jag bl a lärde mig nya saker eller bloggade. Idag uppskattar jag mer att vara ute i naturen med hunden och komma bort lite från datorn :)

Ädelmetallerna är ett område som vuxit till sig rejält för mig de två år jag sysslat med det. Idag är jag själv verksam inom branschen och har kontor här i Göteborg, har ett antal hemsidor på området samt driver ett forum inom samma ämne. Har även knutit en del kontakter som förhoppningsvis bär frukt i framtiden :)

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Det började för mig sommaren 2009 efter att jag blev arbetslös under finanskrisen. Mitt ekonomiintresse hade då vaknat till liv sedan ett år tillbaka, och jag ville ge min då arbetslösa vardag en mening då det inte fanns särskilt många jobb att söka. Jag hade även följt en del ekonomibloggar som inspirerade mig till att börja skriva själv. Min gamla blogg är sedan dess dock avslutad när jag gått vidare till nya intresseområden.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Min blogg är mestadels inriktad på internetföreteelser, i synnerhet affiliatemarknadsföring men även mina framsteg och funderingar inom företagande i verkliga livet. Tidigare skrev jag ett inlägg dagligen på min förra blogg, numera kommer inläggen ganska sällan men endast när jag känner att jag har något att komma med. Min blogg är därför inte den mest aktiva på området, men förhoppningsvis inspirerande för dem som tittar in.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Syftet med min blogg är dels att ventilera funderingar och få tips från dem som läser, men även att inspirera andra att testa saker som jag skriver om. I övrigt har jag inga särskilda mål med den, ser den som en kanal där jag kan ge en liten inblick i mitt liv utan att bli för personlig.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Oftast har jag funderat fram ett ämne jag vill skriva om i förväg. När jag sätter igång att skriva kommer allt automatiskt utan att jag gör några djupare efterforskningar. Det har jag tyvärr inte längre tid med. Det jag skriver om är oftast något jag vill prova att göra, eller resultatet av något jag provat.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Jag tycker de alternativa bloggarna är intressantast, dvs de som vågar ifrågasätta och kritisera etablerade "sanningar" inom finansvärlden. Av samma anledning följer jag mer utländska ekonomimedia än svenska, då de utländska ger en bättre bild av världsläget än våra svenska medier som sällan är kritiska och alltsom oftast publicerar köpta artiklar. Detta är något jag tycker alla ekonomiintresserade borde göra för att få en bättre grund att stå på i beslutsfattandet inför en ny investering, eller inför att sälja en befintlig investering.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Jag kan inte påstå att jag är rik själv (allt är relativt), så egentligen är jag inte rätt person att fråga :) Mina bästa tips är dock följande:
 • Bilda dig en egen uppfattning om saker o ting, och lyssna inte blint på börsanalytiker.
 • Var kritisk mot finansmedia och banker, ifrågasätt budskapen innan du köper eller säljer.
 • Lev inte över dina tillgångar och håll nere dina utgifter. Ta inte lån om det inte är absolut nödvändigt.
 • Sätt tydliga mål med ditt sparande. Planerar du inte längre än till nästa löning kommer du aldrig lyckas bygga upp ett kapital.
 • Placera en del av ditt kapital i ädelmetaller som hedge mot börsen.
 • Har du kunskap andra efterfrågar, se till att de ser dig. Bra affärserbjudanden kan dyka upp bara du syns på rätt ställe.
 • Framgång föder framgång. Är du egen företagare, se till att knyta kontakter och nätverka med folk som har en positiv framåtanda. Omger du dig enbart med "nejsägare" är risken stor att du aldrig vågar satsa på din idé.
8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Försök hitta en nisch som ingen annan gett sig in på och klura ut vad som skulle göra din blogg unik jämfört med alla de andra. Var inte rädd för att vara personlig i bloggen. Kommentera i andras bloggar så kommer de börja läsa dina inlägg och kommentera dem. Var inte heller rädd för att ha annonser på bloggen, dina läsare kommer inte fly om du skriver bra.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Websimon är en utmärkt resurs med många bra tips på hur man kan utveckla sin blogg, även om man bloggar inom andra områden.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Jag har faktiskt såpass mycket att göra nuförtiden att jag inte har tid att utveckla bloggen mer än lite då och då. Framtidsplanerna är därför något osäkra och jag skriver helt enkelt när jag har tid och inspiration.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Herr K för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.