Bloggintervju 19 - 40procent 20år!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar  Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 19:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen 40 procent 20 år!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren 40procent 20år.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Jag är en kille som har haft ett stort brinnande intresse de senaste 12 åren. I början har jag ägnat mig mer åt trading, teknisk analys och tradingsystem. Money Management och riskhantering var ett favorit område. Dessutom har jag länge varit intresserat av ekonomiskt oberoende och passiva inkomster. Detta gjorde att långsiktig utdelningsinvestering blev en naturlig fortsättning. Det är den bästa kombinationen av aktier och passiva inkomster. Under de senaste 5 åren har jag fokuserat på utdelnings- och värdeinvestering där bland annat Warren Buffett har varit en röd tråd.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Jag tror att allting började när jag läste många fina artiklar hos Stockman som gjorde att jag började blogga 2009 och den största anledningen var att jag ville samla bra länkar och artiklar om utdelningsinvestering. Dessutom ville jag undersöka hur stabil utdelningstillväxten var och vad man kunde förvänta sig för årlig tillväxt och detta utvecklades till nästan ”besatthet” och där utvecklades nuvarande börsdata.se för att kunna se vilka bolag som hade haft en bra utdelningstillväxt senaste 10 åren.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
En enkel blogg som innehåller många länkar och artiklar om utdelning och långsiktig värdeinvestering och kan lätt upplevas rörig för nya besökare. Det började med utdelningsinvestering och utvecklades till en mer värdeinvesteringsorienterad hemsida. Det handlar mer om företagsvärdering, tips på hur man ska läsa årsredovisningar, portföljhantering och investeringsstrategier från Warren Buffett, Benjamin Graham, Peter Lynch. Det vill säga det har väldigt lite att göra med att hitta nya spännande bolag och företagsanalyser. Därför passar bloggen mer för de som vill utveckla sin egen investeringsstrategi och lägga tid på att göra sina egna analyser.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Att 4020.se ska vara en bra samlingssida för utdelnings- och värdeinvesteringsartiklar och att varje artikel ska ha så pass hög kvalité att både erfarna och nybörjarinvesterare ska ha stor nytta av informationen. Dessutom har jag som mål att vidareutveckla börsdata.se till en mer komplett hemsida.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Många blogginlägg brukar nästan alltid börja med någonting som jag ta reda på. Ta till exempel det senaste inlägget om Swedish Match där jag undrade varför de har en så låg soliditet på 6 % och hur bolaget har lyckats öka vinsten och utdelningen under så lång tid utan att omsättningen har växt. Det brukar innebära stor informationsinsamling från många olika källor och en sammanställning brukar ta några dagar. Förhoppningsvis lyckas man lära sig något nytt varje gång man skriver ett inlägg.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Riskhantering, riskhantering och riskhantering! Med det menar jag att riskera så lite så möjligt för att få en lagom bra avkastning. Därför passar både långsiktig utdelning- och värdeinvestering bra eftersom dessa är strategier där man får bra avkastning till låg risk. Det har också gjort att jag har varit ganska ointresserad av småbolag och dessutom har köpintresset avtagit i samband med börsuppgångar.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Det är snarare sunt förnuft än några häftiga tips. Det gäller att man har ”positivt kassaflöde”, högre inkomster än kostnader där man sparar och investerar det som blir över på ett klokt utan att ta onödiga risker. Det är väldigt enkelt att komma igång men tyvärr är den enda nackdelen att det tar tid.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Gör det för att du tycker det är roligt och fokusera på det du vill skriva om annars är risken stor att du kommer trötta på bloggen när du inser att det tar mer tid än man tror.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Det finns några blogglistor som ni kan hitta andra bra bloggar på hemsidan. Jag kan däremot rekommendera utländska hemsidor som innehåller bra kvalité. The Div-NetGurufocusSeeking Alpha.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Att börja skriva mer om företagsvärdering, nya nyckeltal och värderingsmetoder samt börja med att leta efter fler bra bolag som har starkt kassaflöde, lågt investeringsbehov och bra tillväxt med andra ord klassiska Warren Buffett aktier. Dessutom fortsätta att vidareutveckla börsdata.se.

Ett stort tack till ekonomibloggaren 40procent 20år för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.