Bloggintervju 18 - Ekonomisk Vishet!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 18:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Ekonomisk Vishet!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Ekonomisk Vishet.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
31 år gammal smålänning som jobbar på en tjänsteföretag som jag numera har ett litet delägarskap i. Är nog mer luffare än affärsman i sinnet men livets vägar är svåra att förstå ibland. Gillar att prestera fysiskt och ha hundra bollar i luften men mår ändå bäst av att sitt och slappa med ett fiskespö i min plastbåt.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Jag började blogga under hösten 2008. Min sambo hade börjat plugga samtidigt som vi hade en lägenhet och renoverade en stuga som vi skulle flytta in i. Tidningarna staplade artiklar kring den ekonomiska krisen och jobbet hade lugnat ner sig avsevärt, till och med så pass att jag kunde ta en sparad semestermånad samt sälja ett par veckor till företaget så att jag kunde renovera så långt att vi kunde dra ner till ett boende. Nytillkomna utgifter, ett sparkonto som började närma sig noll, en sambo som kostade mer än hon drog in gjorde att jag började känna mig lite orolig och kände att jag behövde få lite koll vilket jag fick genom att skriva.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Min blogg är egentligen en diffus blandning av mina tankar och händelser som sker kring mig.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Min blogg har inget direkt mål som många andra men jag strävar efter en bättre ekonomi. Vägen till ekonomisk vishet handlar inte om att bli rikast utan den handlar om att jag vill få en sund inställning till ekonomi. Kan jag på något sätt inspirera, tipsa eller hjälpa någon annan så är det en välkommen bonus.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Jag tänker väldigt mycket och för mig är skrivandet ett sätt att tömma hjärnan på en viss sak. När det finns på bloggen så kan jag "lägga undan det" ur min tankar ett tag då jag vet att jag kan gå tillbaka till texten.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Min privatekonomi och allt som hände kring den, det är det som påverkar mig mest.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Kanske inte är den bästa frågan att svara på för någon som inte har lyckats bli rik än men då jag snurrat runt bland ekonomibloggar och läst ett antal böcker så ska jag ändå göra ett försök

- Fundera på vad som är viktigt för dig, vilken nivå räcker för att du ska må bra. Du kommer aldrig att känna dig rik om du hela tiden strävar efter mer.

Om du kan få en inkomst genom något som du tycker är roligt och som du redan är bra på, satsa på det, utveckla det och se till att maximera inkomsten ur det, sträckan borde bli både kortare och roligare!

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Hitta din egen inriktning (Skriver han som inte har en riktig riktning på sin blogg)

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Att ha ett verktyg som t.ex. Statcounter gör att du kan se vad dina läsare är intresserade av och skriva mer om det.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Bara att fortsätta skriva ner det som snurrar mellan öronen på mig

Ett stort tack till ekonomibloggaren Ekonomisk Vishet för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.