Bloggintervju 17 - Samuelssons Rapport!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 17:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Samuelssons Rapport!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Samuelsson Rapport.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Är en man som är i sina bästa år... ;) Är mångsysslare, älskar att ha många järn i elden. Har pluggat på KTH. Jobbade 2 år som anställd, upptäckte tidigt att det inte var något för mig utan startade eget och har jobbat för mig själv sedan dess. Upptäckte tidigt mitt intresse för aktier och trading och har idag många år bakom mig som aktiv trader. Har jobbat i ett av USA’s största daytradingföretag inom proprietary trading och hade ansvar för att lära upp nya traders. Har i mitt liv haft möjlighet att bo och jobba i många olika länder världen över men jobbar idag hemma i Sverige och driver några företag vid sidan av min trading.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Jag började blogga 2008. Exakt anledning kommer jag inte ihåg. Men det var en blandning av terapi och att komma i kontakt med andra som har liknande intressen som jag.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Det är en blogg som försöker fånga händelser som är viktiga för börsens och ekonomins utveckling. Gärna med fokus på sådant som “mainstream” media inte skriver om eller har skrivit om.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Det är som sagt en blandning av terapi för mig och ett sätt för mig att få kontakt med andra likasinnade samt att försöka sprida lite kunskap om börsen. Dom flesta som handlar på börsen matas med nyheter från gammelmedia vilkas nyhetsbevakning tyvärr är mer skadlig för din portfölj än tvärtom. Många glömmer att när väl en nyhet når media så har de flesta insiders och institutioner redan agerat vilket gör att man alltid är tvåa på bollen...

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Jag läser alltid grundligt igenom en mängd källor av nyheter innan jag börjar jobba med min trading och av detta försöker jag sedan ta med ett och annat som jag tycker är läsvärt och som inte redan täckts av media i Sverige.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Jag älskar Makroområdet, sedan är jag naturligtvis intresserad av allt som gäller trading men det skriver jag inte så mycket om eftersom jag får min dos och mer därtill när jag tradar. Jag vet att många av mina läsare gärna vill att jag skriver mer om min trading men skulle jag göra det så skulle det bli mer “undervisning” av det än något annat och det är för det första ingen terapi för mig och för det andra så är det extremt mycket arbete...

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Hitta något som just du brinner för och bli extremt duktig på det. Alltför många sysslar med något som dom inte älskar och drömmer om något annat. Det finns ett uttryck som jag har burit med mig i många år och som fortfarande är viktigt för mig och det lyder så här.
“Find a job you love and you'll never work a day in your life.” //Confucius
8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Sätt igång! Tänk och planera inte för mycket innan du börjar. Din blogg kan ta form efter att du satt igång. Skriv om det du tycker är roligt och brinner för. Läsarna märker det och kommer belöna dig för det...

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
En bra början är väl att kolla igenom de bloggar som du har listat här.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Jag har verkligen ingen aning. Så länge det är kul så fortsätter jag. Sedan vore det trevligt om jag även fortsättningsvis kommer få lika mycket fantastiska kontakter inom branschen som jag fått hittils.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Samuelssons Rapport för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.