Bloggintervju 14 - Köpstoppsbloggen!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 14:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Köpstoppsbloggen!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Köpstoppsbloggen.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Ann-Christin Gramming, bloggare, bibliotekarie och f.d köpstoppare. Mitt köpstopp började med att jag läste en artikel i DI, Skulle du klara ett år utan onödig shopping? där Susanne Ljung recenserade boken "Not buying it" av den amerikanska författaren Judith Levine. Boken skildrar hur författaren och hennes man bestämmer sig för att under ett år endast köpa det nödvändigaste för uppehälle, hälsa och affärer. Det innebär inga nya kläder, inga böcker, inga biobesök, krogmiddagar eller "take-away" kaffe under ett helt år! Boken fick mig att fundera över om jag skulle kunna klara samma sak.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Jag började blogga i samband med att jag drog igång mitt köpstoppsår dec 06/jan 07. Det var ett sätt att skriva av mig alla tanka roch funderingar jag hade kring ekonomi, konsumtion och miljö.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Jag bloggar om privatekonomi, miljö, mat, konsumtion, cykling och mycket annat. Eftersom jag är bibliotekarie passar jag även på att regelbundet recensera böcker inom dessa områden.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Från början var det att skriva av mig samt dokumentera mitt köpstopp. idag handlar det fortfarande mycket om att skriva sig. Jag skriver främst för min egen skull även om det är roligt att känna att man når ut till sina läsare.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Jag har ganska fasta ämnen uppdelade på olika veckodagar. Om jag saknar inspiration kan jag fundera mer specifikt kring ett område. I perioder är jag mer produktiv och då skriver jag många inlägg som jag jag sedan kan publicera eller i vart fall bygga på. Jag försöker att blogga varje dag men i perioder tar andra delar av livet naturligtvis över. Utöver bloggen har jag ett heltidsjobb, två barn, och en massa andra intressen och engagemang.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Privatekonomi - hur folk spenderar sina pengar, vad folk prioriterar - varför vi gör som vi gör.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Fundera över vad det innebär det att vara rik? Att leva ett rikt liv och att ha pengar på banken är inte samma sak.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Blogga regelbundet.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Det beror helt på vad man blogga om. Jag gillar de stora amerikanska bloggarna som Get Rich Slowly, Zen habits och the Simple Dollar.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Att fortsätta blogga så länge jag tycker att det är roligt och intressant. Bloggen handlar inte bara om ekonomi och konsumtion utan följer mina intressen. På så sätt kan jag variera det jag skriver om.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Köpstoppsbloggen för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.