Bloggintervju 8 - Zed´s Dead!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ännu en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 8:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Zed´s Dead!

Bloggintervju 8 - Zed´s Dead!
Clipped from: zed.nu (share this clip)

10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Zed´s Dead.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Uppsala-bo som arbetar som VD för ett nystartat konsultbolag. Har ett oerhört stort intresse för ekonomi och nyheter samt en konstig förmåga att hela tiden lyckas göra impulsresor, korta som långa.

Född i Karlshamn men uppvuxen i Åhus utanför Kristianstad. Efter en aningen annorlunda uppväxt (på ett positivt sätt) så drog jag uppåt i landet för att börja läsa till Barchef vilket ledde mig in i restaurangbranschen. Ekonomi var dock för intressant så jag hamnade i Uppsala och läste vidare här, främst företagsekonomi.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
2009. Började blogga för att skriva ner mina tankar och försöka hindra mig från att begå emotionella beslut. Tanken på att om jag skrev ner det så skulle besluten bli mer rationella lockade helt enkelt, så blev det dock inte. Fortfarande alldeles för emotionell. Vidare så såg jag det som nyttigt och lärorikt att få kommentarer på mina tankar om investeringar. Numera handlar dock bloggen mindre om investeringar utan har blivit mer generell om ekonomi, politik och affärer.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Ekonomi, politik, affärer och allmänna tankar som angränsar till de områdena.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Finns inget av det. Domänen kommer nog inom inte allt för lång tid att delas emellan bloggen och ett annat projekt som jag arbetar med.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Antingen finns det en idé, tanke, sak som jag vill skriva om. Då börjar jag skriva och efterhand så gör jag research. Har jag inget uppslag om ämne så brukar jag surfa runt på olika nyhetssidor för att få idéer. Mycket impuls i inläggen.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Inte så mycket på makronivå utan jag är hellre nere på företagsnivå. Har även dragits mer och mer åt ekonomiskpolitik senaste tiden.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Beror på definitionen av rik. För mig räcker det inte att spara då jag inte anser en miljonär rik. För väldigt stora summor pengar behöver man komma åt så kallade OPM, other peoples money. Dock är ju grundformeln samma oavsett. Intäkter > utgifter.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg? 
Skriv ofta, minst en gång om dagen. Annars är det svårt att få upp en bra läsarkrets. Registrera en egen domän samt skriv om saker som är intressanta. Ett inlägg på 1 rad som säger "idag köpte jag X aktier i Y" är totalt ointressant. Förklara i så fall varför du agerade som du gjorde. Ett inlägg bör ligga på 200-500 ord.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Resurser - Läs läs läs läs och läs! Ju mer du kan desto intressantare kan du skriva. Det handlar både om nyheter, bloggar, böcker, allt.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
När domänen delas i två, blogg och Projekt X, så ska bloggen uppdateras mer frekvent samt konkret handla om Projekt X. Mer om det senare dock.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Zed´s Dead för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.