Bloggintervju 10 - Rika Tillsammans!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 10:e intervjun i serien, denna gång med bloggaren bakom ekonomibloggen Rika Tillsammans!10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Rika Tillsammans.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Under hela min uppväxt har jag fått höra om alla saker som är ”bra” att göra. Jag gjorde som jag trodde man skulle göra – jag var duktig i skolan med fantastiska betyg – läste till civilingenjör i teknisk fysik.

Men längs vägen dök frågan upp – är det mitt liv jag lever? Eller gör jag det som alla andra förväntar sig att jag ska göra? Då insåg jag att jag behöver leva mitt liv, på mitt sätt, för att jag ska vara lycklig. Jag insåg då att jag behövde bryta sambandet mellan tid och pengar.

Om jag använder tiden – en resurs i brist (vi har alla bara 24h) – som främsta resurs för att skaffa mina pengar, då kommer jag alltid att ha brist på antingen pengar eller tid. Den intressanta frågan som dök upp då var; vad gör människorna som har ett överflöd av både tid och pengar annorlunda?

30 årig civilingenjör i Teknisk Fysik som nu arbetar på heltid som föreläsare, inspiratör och ekonomicoach på Balansekonomi AB. http://www.rikatillsammans.se/om-rikatillsammans/

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Jag började blogga för att föra mina egna anteckningar, men även för att dela med mig av det som jag kan och vet till andra. Främst till min lilla dotter som håller på och växa upp.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
En blogg där du kan börja för att göra förändringar i din ekonomi, oavsett nivå som du befinner dig på. Såväl proffsinvesterare som nybörjare hittar guldkorn.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Jag har fått mycket stöd och hjälp av andra människor och min blogg är ett sätt för mig att ge tillbaka.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Skriver som jag tänker och känner, ibland som reflektion på input utifrån.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Jag gillar hur man kan kombinera att göra gott och tjäna pengar samtidigt.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Bestäm dig för en väg som du tycker är rolig och tilltalar dig. Se sedan till att stå kvar i den kön tills du kommer fram till kassan.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Gör det för att du tycker att det är roligt.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
T.ex. problogger.net

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Att göra ännu större skillnad för människor där ute.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Rika Tillsammans för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.