Bloggintervju 4 - Per Penning!

Vilka döljer sig bakom de största och bästa ekonomibloggarna. Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi? Här kan du läsa ytterligare en intervju med en intressant ekonomibloggare!

Jag följer upp några av mina tidigare blogginlägg om de största och bästa ekonomibloggarna se De 15 bästa ekonomibloggarnaTopp 30 Ekonomibloggar och Google´s Top 101 Ekonomibloggar! med en serie intervjuer med ekonomibloggare, se Intervjuer med ekonomibloggare!

Jag är övertygad om att det är intressant att läsa lite mer om ekonomibloggarna och inte minst personerna bakom bloggarna! Hur tänker de? Hur skriver de blogginlägg? Vilka råd kan de ge om bloggande och ekonomi?

Här kommer den 4:e intervjun i serien med bloggaren bakom ekonomibloggen Per Penning!


10 intervjufrågor

Här kommer svaren från ekonomibloggaren Per Penning.

1. Först - kan du berätta lite om dig själv?
Per är en medelålders man med familj, jobb och kombi så som så många andra men är också en funderande natur. Har insett att tid är det mest värdefulla jag har utan att veta hur mycket som finns kvar. Hade kunnat sluta att jobba på minuten om de finansiella musklerna fanns - det finns så mycket jag vill hinna med. Tills vidare så försöker jag att skaffa mig och familjen en starkare privatekonomi för att skaffa oss mer frihet framöver.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Jag började skriva under hösten 2007 utan egentligt syfte. Det började så som en slags dagbok över mina funderingar kring privatekonomi. Jag fann det stimulerande och lärorikt då det finns många bloggare med fantastiska kunskaper som de beredvilligt delar med sig av.

3. Hur vill du beskriva din blogg?
Per Penning är en privatekonomisk dagbok utan 'kunskap'. Allt jag skriver om är sådant jag snappar upp och själv läser om. Att någon läser min blogg tycker jag är märkligt men roligt. Därför försöker jag att vara ärlig och öppen med min tankar och idéer - jag ger inga råd som jag inte själv använder mig av.

4. Vad är ditt syfte och mål med bloggen?
Jag är ganska usel på både syften och mål generellt, något som jag måste jobba mycket mer med. Jag skulle säkerligen kunna utveckla bloggen på olika sätt för att attrahera fler och mer. Men som med mycket annat i livet så kommer inspirationen ur det otvungna - att skriva måste vara roligt annars tappar bloggen sin själ. Därför kommer inläggen att vara sporadiska även i framtiden.

5. Hur ser din arbetsprocess ut när du skriver blogginlägg?
Den är mycket enkel. Jag läser eller hör något, skriver en postit-lapp med en minnesanteckning och skriver sedan ett inlägg när jag har lust eller tid.

6. Vilka delar av ekonomiområdet tycker du är intressantast och varför?
Pension och skatt är två områden som får pulsen att höjas. Att vi svenskar betalar in mer pengar i pensionssystemet än vad vi får ut är en katastrof liksom att vårt skattetryck är absurt. Men något av det viktigaste är att ge människor ett incitament att kunna skapa sin ekonomiska frihet - något som fortsatt är för svårt för Svensson i Sverige.

7. Vilket är ditt bästa tips för att bli rik?
Eftersom jag själv inte är rik idag är jag ingen bra rådgivare. Men vad jag lärt mig är att arbeta mycket med avgifterna - de äter upp mycket av avkastningen. Så mitt tips får blir att du ska investera i tillgångar med låga 'omkostnader'.

8. Vad skulle du ge för råd till en ny bloggare, som vill starta en ekonomiblogg?
Du måste vara intresserad av området och skriva med syftet att texten är till för din egen skull. Utgå ifrån att ingen någonsin kommer att läsa din blogg - inspirationen måste komma från dig själv.

9. Kan du rekommendera några bloggar eller resurser till bloggare som försöker utveckla sin ekonomiblogg?
Det är dina texter som är bloggen. Läs böcker och artiklar och skaffa dig inspiration. Utseende på en blogg är alltid underordnat innehållet. Krampa aldrig ur dig något för att du känner att du inte skrivit något på ett tag - jobba med kvalitet istället. Att skriva ett inlägg måste få ta tid. Är du speciellt nöjd med någon text så lyft fram den igen genom interna länkar. Be dina läsare om feedback.

10. Avslutningsvis - vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Ett uppdaterat utseende med lite bättre läsbarhet är på gång och ett förbättrat referensinnehåll till bra litteratur och berömdvärda ekonomibloggar i stort.

Ett stort tack till ekonomibloggaren Per Penning för intressanta svar!

Synpunkter från dig som läsare? Vad tycker du om intervjun? Är det någon särskild åsikt du vill lyfta fram? Kommentera gärna!
Benefit from fantastic savings on student loans , just by taking a look at www.skyphonenumbers.com
Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.