5 aktuella filmer

5 aktuella filmer
Har du sett några aktuella (eller bortglömda) filmer på sistone som du kan tipsa om? Vill du ha några intressanta filmtips? Jag har nyligen sett fem rätt nya och sevärda filmer. I detta inlägg ska jag delge mina synpunkter på de fem filmerna.

Jag har nyligen sett fem aktuella filmer. Här kommer mina recensioner av filmerna.Klicka på rubrik (länk) för mer information om respektive film samt möjlighet att se en trailer.  Håll till godo!

En brittisk dramafilm baserad på en verklig händelse. Om Hertigen av York, spelad av Colin Firth, som under krigstiden oväntat och mot sin vilja får träda in som kung i England. Den nye kungen har sedan barnsben dragits med svår stammning. Han får hjälp av en självlärd talpedagog spelad av Geoffrey Rush.

En underbar film och två lysande rollprestationer av Colin och Geoffrey. Välförtjänta Oscarspriser. Filmen förmedlar mycket värme och handlar om att övervinna sina rädslor, återfinna sitt självförtroende och om vänskap. En "måste se" film!

The Social NetworkThe Social Network
En amerikansk film också baserad på verkligheten. Filmen handlar om uppkomsten av webbplatsen Facebook och dess grundare Marc Zuckerman. Huvudrollen (Marc) spelas bra av Jesse Eisenberg. Även Justin Timberlake gör en bra biroll som Sean Parker, grundaren av Napster.

Filmen ger en trovärdig och allmänbildande skildring av turerna av hur det fascinerande fenomenet Facebook kom till under Marcs studier vid Harvard.. Gestaltningen av Marc ger en bild av en genialisk men också rätt kallblodig och hårdför person. Det visar inte minst de rättstvister som skildras. Helhetsintryck: bra film, klart sevärd.

Money Never SleepsMoney Never Sleeps
En amerikansk dramafilm regisserad av Oliver Stone. Det är en uppföljare till filmen Wall Street (1987), den första filmen Stone gjorde. Michael Douglas spelar även denna gång sin Oscarsvinnande roll som Gordon Gekko.

Filmen tar vid när Gekko kommer ut från ett långt fängelsestraff. Den skildrar trovärdigt finanskrisen och relationen mellan Gekko en ung "finansvalp" som dejtar hans dotter. Douglas spelar (som alltid) bra. Även Shia LaBeuf (Finansvalpen) gör en godkänd rollprestation. Eli Wallach var en annan behållning som en gammal finansmagnat. Filmen klart sevärd, även om den inte var lika "banbrytande" som Wall Street. Ett Gekkocitat: "Bulls make money. Bears make money. Pigs? They get slaughtered".
The Black Swan
The Black Swan
En amerikansk psykologisk thriller som utspelar sig i New Yorks balettvärld. Natalie Portman, oscarsbelönad, bra i huvudrollen. Om en balettdansös och hennes kval med att bemästra huvudrollen i en udda uppsättning av Svansjön

Annorlunda och mycket fysisk handling med mycket symbolik och tragik. Om förväntningar, press, tuff konkurrens och självförtroende. Vacker klassisk musik. Bitvis lite seg men klart sevärd.
The Tourist
The Tourist
En amerikanst romantisk thriller med huvudrollsinnehavarna Johnny Depp och Angelina Jolie. Om en "undercover agent" som under jakten på en efterlyst brottsling träffar och blir kär i en turist.

Godkända rollprestationer. Ingen höjdarrulle även om slutet är överaskande. Snyggt filmat i vackra miljöer. Handlingen var dock för tunn. Sämst av de fem filmerna.


Det var några aktuella filmtips. Har du några tips?

Läs även andra bloggares åsikter om .

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.