DuoFlex - den ultimata sparprodukten

DuoFlex - den ultimata sparprodukten
Många jagar idag den högsta sparräntan, men fler och fler vill spara säkert. Vill du har en hög bankränta och samtidigt omfattas av bankgarantin? Vart sparar man bäst för närvarande? I detta inlägg får du svaret!

Bakgrund
Jag skrev ett tidigare inlägg om Högsta sparräntan, där jag lovordade Akelius Spar. Enda nackdelen med Akelius är att de inte omfattas av den statliga bankgarantin. Detta är något som en del inte gillar.

I samband med att jag nyligen bytte bank till Danske Bank, se mina inlägg Så lätt byter du bank! och Danske Bank - den bästa banken, upptäckte jag en sparprodukt som är både säkrare och numera även bättre än Akelius höga ränta. Genom denna genialiska produkt kapar Danske Bank marknadsandelar - precis som i fallet Avanza Bank och Avanza Zero.

Även den intressanta bloggaren Diversifierad har tidigare berört detta i inläggen Bankbyte och Bundet lån bäst för slarvern.

Duoflex - den ultimata sparprodukten
En av de tjänster som Danske Bank är ensamma om är tjänsten Duoflex. Det är en fullkomligt lysande sparprodukt för dig som samtidigt har bolån. Duoflex är inget specifikt konto utan är egentligen en bolånetjänst som höjer räntan på ditt vanliga löne- eller transaktionskonto.

Med andra ord innebär Duoflex att pengar som du kanske inte kan eller vill avvara till amorteringar ändå kan användas för att förbättra boendeekonomin.

6 fördelar med Duoflex
 • Detta är en unik lösning som Danske Bank som enda bank erbjuder.
 • Fördelen med detta upplägg är att du kan ha ett buffert- och eller målsparande till en mycket hög ränta - marknadens bästa ränta på ditt lönekonto och sparkonto.
 • Det ger ett ypperligt tillfälle att kunna vara mer flexibel i hanteringen av boendeekonomin. Du kan få effekten av att ha amorterat på lånet genom att låta pengarna stå kvar på kontot, men ändå ha dem tillgängliga för t.ex. återinvesteringar i ditt boende.
 • Ingen bindningstid (många sparkonton har "inlåsningsvillkor)
 • Obegränsat antal uttag (inga begränsningar)
 • Ränteutbetalning varje månad (ej årsvis som annars är det vanliga)
Hur det fungerar i praktiken
Duoflex fungerar på så sätt att du får samma ränta på innestående medel på ditt konto som du har på den del av bolånet du har lagt på rörlig ränta (3-månaders). Har du till exempel 200 000 kronor i bolån med rörlig ränta så kan du ha samma belopp på ditt transaktionskonto till en motsvarande ränta. Du kan ha dessa villkor på ett kapital upp till 300 000 kr. Det innebär att när den rörliga räntan inom kort är uppe på ca 4-5 % så får du samma ränta på dina sparmedel!

Du kan ansluta upp till två konton till Duoflex. Det går att knyta både ett lönekonto och ett sparkonto till Duoflex. För ett par som äger bostaden gemensamt kan alltså ett hushåll ansluta och få den förmånliga inlåningsräntan på fyra konton.

Duoflex förändrar inte din skattesituation. Du gör avdrag för dina utgiftsräntor (den ordinarie för bottenlån i villa eller bostadsrätt) och beskattar dina inkomsträntor på samma sätt som tidigare., dvs ingen kvittning sker. Du kan när som helst ta ut pengar precis som vanligt. Räntan utbetalas varje månad till ditt konto.

Önskar du binda bolåneräntan är det också möjligt med reservation för 100 000 kronor vilka måste ligga kvar på rörlig ränta. Har du övervärde i bostaden kan du också höja det rörliga bottenlånet för att få tillgång till reservkapital. Placerat på Duoflexkontot innebär det inte någon extra räntekostnad.

Förutsättningar
Upplägget förutsätter att lönekontot, det privata aktiva transaktionskontot, är knutet till Duoflex. Detta sk. Privatkonto omfattar även betal- och informationstjänster som Internet, telefonbanktjänster, kort och girotjänster.

Enda begränsningen är som redovisats ovan att du samtidigt måste ha bolån, varav en del på rörligt. Bolånet måste uppgå till minst 1 miljon kronor och den rörliga delen måste uppgå till minst 100 000 kronor.

Vad kostar det? Eller som en del säger: Kostar det något? Ja, få ting är helt gratis. Enligt banken är detta kostnadsfritt, men för att få dessa villkor får du räkna med ett påslag på den rörliga bolåneräntan med ca 10-20 räntepunkter. Om du har förhandlat till dig en viss rabatt i utgångsläget (vanligtvis 30-60 punkter) är detta dock inget som helst problem.

Slutsats
Den förre finansministern Ann Wibble myntade uttrycket att "alla svenskar borde ha en årslön på banken". Något en del har kritiserat. Samtidigt är det fler och fler som instämmer i att vi borde ha en viss buffert på banken. Om man nu ska ha det så borde det vara till högsta möjliga ränta! Jag tycker Duoflex är en fullkomligt lysande sparprodukt som fler borde få upp ögonen på! Vad jag kan bedöma finns det idag ingen annan sparprodukt som slår denna lösning. Speciellt nu när de rörliga räntorna ökar i snabb takt.
Upptäck Duoflex du med! Vad tycker du? Håller du med?

Läs även andra bloggares åsikter om Danske Bank.

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.