Har du "elskat" på sistone

Elskling
Efter avregleringen av den svenska elmarknaden 1996 har det dykt upp en hel del nya elhandelsbolag. Utbudet är stort, det finns idag cirka 130 elhandelsbolag som tillsammans erbjuder de svenska hushållen över 1000 elavtal.

Variationen är stor avseende pris, miljöpåverkan, avtalsvillkor samt kundnöjdhet. Elhandelsbolagen har olika strategier som de arbetar efter, vilket har resulterat i att det blivit en tydligare skillnad mellan deras profilering i nuvarande marknadsstruktur jämfört med innan avregleringen.

Hur hanterar man då detta? Avregleringen ger konsumenterna friheten att utifrån sina egna förutsättningar och preferenser välja det elhandelsbolag som passar bäst. Samtidigt ställs kravet på konsumenten att på egen hand se över och bevaka sitt elavtal. För konsumenten är det svårt att se över sitt elavtal på ett enkelt och bra sätt då elmarknaden är allt för krånglig och svåröverblickbar vilket försvårar jämförelsen och därmed också bytet av elavtal. Trots detta har andelen som ser över sitt elavtal ökat över tiden då fler konsumenter blivit medvetna om denna möjlighet. I dagsläget är det cirka 500 000 elabonnenter som årligen ser över sina elavtal.


Det finns numera flera verktyg för detta ändamål. Ett av de i mitt tycke bästa är elskling. Sveriges största sajt för jämförelse och byte av elavtal - elskling.se - erbjuder en webbaserad tjänst som på ett enkelt, lättillgängligt och objektivt sätt presenterar samtliga elavtal på den svenska marknaden. Vi konsumenter kan utefter våra förutsättningar och preferenser på ett enkelt sätt jämföra elpriser och byta elavtal och därmed minimera våra elkostnader, se till att få ett elhandelsbolag med hög kundnöjdhet och miljövänlighet. Utöver hela utbudet av Sveriges elavtal kan vi även finna kampanj-elavtal som endast återfinns på elskling.se. Tjänsten är helt kostnadsfri att använda för konsumenter. elskling.se har som ambition att erbjuda överlägsen kvalitet avseende både användarupplevelse och jämförelse/bytesprocess jämfört med existerande alternativ på marknaden. Elskling.se kan genom att erbjuda ett komplett, enkelt och objektivt verktyg underlätta krångliga jämförelser av elpriser i dagens "el-djungel". Utöver jämförelsen sköter elskling.se helt kostnadsfritt kundens byte av elavtal. Elskling.se ansvarar för hela bytesprocessen och ser till att bytet genomförs utan problem.Elskling AB grundades och drivs av fem Civilingenjörer från KTH som efter några års erfarenhet från näringslivet samlades kring idén om att det behövs en oberoende och heltäckande tjänst av hög kvalitet för att öka transparensen på den svenska elmarknaden. Teamet bakom elskling.se består av en diversifierad grupp individer med gedigen erfarenhet inom strategi- och affärsutveckling, finans, teknologisk utveckling samt specifik erfarenhet från den svenska men även den europeiska elmarknaden. Sedan starten 2007 har elskling.se hjälpt över 100 000 svenska hushåll att jämföra och byta elavtal på elskling.se.

Tjänsten elskling.se bidrar sammantaget till större transparens på den svenska elmarknaden vilket leder till en positiv konkurrens som främjar vidareutvecklingen av marknaden. Den ökade transparensen möjliggör för oss konsumenter att fatta aktiva och medvetna beslut kring vår elkonsumtion och de kostnader, miljöpåverkan med mera, som är förknippade med kategorin. Jag använder denna tjänst regelbundet för att se över mina elkostnader. Sist jag gjorde det sänkte jag årskostnaden för el med ca 2000 kr. Kom ihåg att även på detta område gäller det att vara uppmärksam på att bolagen har en tendens att sakta men säkert skruva upp sina priser. Därför är det bra att göra en omprövning och konkurrensutsättning regelbundet. Har du "elskat" på sistone?

Läs även andra bloggares åsikter om .

Om du vill vera mer om elbolag kan du även kolla in Byta Elbolag - en sajt med tips på billiga elbolag!

Rekommenderade gratistjänster

 • Jämför och hitta den bästa räntan till ditt privatlån hos Privatlån24.se!
 • Få en snabb och enkel överblick över din ekonomi genom att klicka här!
 • Jämför elpriser och byt elavtal enkelt och kostnadsfritt genom att klicka här!
 • Få en total och gratis överblick på alla dina pensioner genom att klicka här!
 • Jämför och hitta de billigaste och bästa försäkringarna genom att klicka här!
 • Gör aktie- och fondaffärer utan courtage - klicka här!
 • Jämför alla kort och sänk dina kostnader - klicka här!
 • gratis återbäring på dina inköp online - klicka här!
 • Besök seminariet "Ett rikare liv" - klicka här!
 • Ta del av Classier Hedge, en dynamisk investeringsstrategi - klicka här!
 • Skaffa dig gratis ett kostnadsfritt bokförings- och faktureringsprogram - klicka här!
 • Rabattkoder, deals och REA för dig som vill spara pengar när du handlar på nätet - klicka här!
 • Låt bankerna slåss om ditt lån! Mata in dina uppgifter. Därefter får olika banker bjuda på hur låg ränta de vill erbjuda dig. För privatlån klicka här! För bolån klicka här!
 • Checklista flyttstädning Stockholm här.
 • Jämför blancolån och låna utan säkerhet - Blancolåna.se.
 • Slipp däckböter – gratis guide för vinterdäck datum – Vinterdäckdatum.se.